MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 9:00 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran

drwalu pisze:
wojz pisze:
Chyba zas wymienić baterie

to podokladaj jeszcze pare :P

[hehe] BT ostro ciągnie (prąd) [zlosnik]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

veedo pisze:
to i ja u swojego muszę troche powymieniać przed zimą, patrzyłem na allegro, podłogę można kupić za około 100zł za jedną strone i mam pytanie czy to w miare dobrej jakości bo nie sztuka jest kupić a za rok wymieniać znowu,a przed zimą muszę zmienić bo będę jak Flinston nogami hamował :D

chyba nie ma to znaczenia jakiej jakosci jest blacha którą kupisz ... (małe znaczenie)
90% znaczenia ma to, jak ją zabezpieczysz od góry i od doły, jakie farby, czy wypiaskujesz itd ...

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

W niedzielę szukałem karoserii w Słomczynie.
Pytałem w wielu miejscach, ale tylko jeden człowiek dał mi nadzieję.
Czekam na kontakt od niego w tym lub przyszłym tygodniu.

Wracając do Warszawy mój kuzyn wypatrzył karoserię do W123 na terenie przydrożnego warsztatu samochodowego. To mógł być cód.

Karoseria dużo lepsza od mojej, nawet drzwi chodziły bez żadnych nienaturalnych oporów. Jednak uroku ujmowało jej to, że była golusieńka (więc pracy więcej niż w przypadku częściowo kompletnej), a oprócz pojawiajacej się tu i tam rdzy, mój palec bez problemu zatonął w przedniej części lewego progu.

Właściciela nie było na miejscu, ale telefonicznie dowiedziałem się, że kompletną karoserię (z drzwiami i błotnikami) wycenił na 500 PLN.

Odnosząc się do waszych postów:
- karoseria jest przekoszona, bo została udeżona na parkingu od góry w bagażnik, przez cofający samochód dostawczy. Oprócz rdzy pojawiły się pęknięcia w okolicach gniazd tylnych spreżyn
- oczywiście wolałbym nie musieć przekładać wszystkiego, więc tak naprawdę szukam karoserii + (ogranicza mnie jedynie cena)
- może udałoby się kupić samochód za około 3000PLN (przekładka wyjdzie na to samo), ale po przekładce będę miał cały samochód przejżany i zakonserwowany

Pozdrawiam,
Greg

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00