Heh, chciałbym mieć el. szyby, zerkałbym przez te owtory, najlepiej 4, co chwila
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
A już tak zupełnie poważnie, to same listwy, badź tylko podklejałem, bądź odrywałem i kleiłem na nowo. W obu przypadkach dokładnie przyglądałem się tym elementom i stąd wiem, z jakiego materiału są wykonane- jest to rzeczone
drewno
laudan pisze:
Plastik wydaje mi, sie ze siedzial orginalnie.
Ciężko mi uwierzyć, że Mercedes, szczególnie w czasach gdy księgowi dopiero zaczynali władać motoryzacją, montował taką lipę. Zwróć uwagę, że w 123 ma jeszcze wiele "zbędnych detali", których mogłoby nie być, właśnie ze względów finansowych- np. piękne, moim zdaniem, oprawy zamków w drzwiach. Jakoś nie pasuje mi tu plastikowy szmelc, a Tobie?
Inną kwestią jest to, że historia mojego auta jest wielką tajemnicą i drewno może być, owszem, nieoryginalne, ale powiem szczerze, że jeśli tak wyglądają właśnie podróbki to nie chce słyszeć o oryginałach- to u mnie wyglądają bardzo dobrze i wiem, że mam do czynienia z drewnem a nie jego imitacją, a tego w autach tej klasy nie znoszę ( vide, TFU!, Lexus)
Aż pojdę wyjąc cały panel wokół drążka ASB

Sprawdziłem- CAŁOŚĆ jest z DREWNA, dość grubego dodam.
PK2 pisze:
Sądziłem, że będzie to jakoś tam "pouczające" dla niektórych czytelinków
Myślę, że ten wątek spełni takie zadanie
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
A z tą burzą nieprzesadzaj, praktycznie cały postęp ludzkości zawdzieczamy różnego rodzaju rywalizacji
Ps. W takim razie jak rozpoznać ORYGINALNE drewno w w123?? Ma być niedrewniane, stuczne??
Ps. 2 A czy fotle- siedziska nie są/ były robione z mat kokosowych?