MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 7:20 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Czołem wszyscy
Gdy miałem beczułkę i jechałem do większego miasta gdzie kradli (u siebie mam garaż) to sie zabezpieczałem w taki sposób (ale nie smiejcie sie) [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
Przewód od masy akumulatora zrobiłem sobie na śrubę motylkową przy akumulatorze oraz przy masie. Jak stawiałem wóz - po prostu wykręcałem go i zabierałem ze sobą. wykrecanie trwało chwilkę bo przeciez dostep miodzio
Złodziej gdyby chciał ukraść wóz - niewiele by poczynił. Braku kabla by nie przypuszczał a zastąpić go kabelkiem innym jakimś cienkim nie byłoby sensu bo sie zdymi. Zas nie sadze by złodzieje nosili z sobą kable masowe (i śrubę do masy hihi)
Kiedyś w Gdańsku mi rozłupali zamek od kierowcy i nic nie ukradli, tylko mi powywalali rózne drobiazgi ze schowka.
Wadą mojego patentu była pewna upierdliwosc, ale skutecznośc - pełna.
Potem niczym dzwonnik z NotreDame musiałem ustawiać zegar ale to już był szczegół [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior

[quote="Piotr_K]
Przewód od masy akumulatora zrobiłem sobie na śrubę motylkową przy akumulatorze oraz przy masie. [/quote]

No dobre...

A mój dziadek stary szofer jeszcze z wojny miał inny sposób:
cytuję:"wyjmuję palec z delka i niech se krenco"
A teraz tłumaczenie,chodzi o wymontowanie palca rozdzielacza z aparatu zapłonowego który to przez starych kierowców nazywany był "delko" od nazwy firmy która która produkowała osprzęt elektryczny samochodów -AC Delco
Pozdrawiam

Tytuł:
kombatant

Firma zacna, obecnie chyba wykupila firme DeCarbon, chyba najlepsze amortyzatory. Jak ktos ma starego merca, z orginalnymi amortyzatorami Bilsteina, to jest na nich napisane DECARBON, a potem malymi literkami robione na licencji przez Bilsteina.

Ja widzilem stalowa linke przeplecina przez wszystkie kola i zapieta na klodke [zlosnik]

Tytuł:
postmajtek

Kiedys przeczytalem w gazecie ogloszenie o takiej tresci:
- Sprzedam mercedesa do jazdy w kraju.
Ciekawe, co?

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Victorz pisze:
hello
oj przydało by sie przydało :-) z tego co wiem to taki bajer jest legalny no ale w RPA :-( a szkoda.

Potwierdzam, że na liście opcji do MB w RPA są miotacze ognia [zlosnik].

Kiedyś na Forum MMC była dyskusja pt. jak zabezpieczyć auto przed kradzieżą. Najciekawszym pomysłem była deska pod tapicerką fotela pasażera z nabitymi na sztorc haczykami wędkarskimi. Podobno złodziej wsiadł i tak juz został do rana - zabrało go pogotowie. Najgorsze w tym jest to, że właściciel auta został przez złodzieja pozwany do sądu i dostał po głowie [szalone] . Podobno wystarczy nalepka ostrzegawcza typu "Przebywanie (nieautoryzowane) wewnątrz grozi śmiercią lub klaectwem" [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmajtek

Witajcie w Nowym Roku, po ostatnim, mam nadzieje wlamie, w ostatnia niedziele starego roku, podsumowanie:
1. stacyjka (chyba przeplacilem) 200 na jednym ze szrotow stolicy,
2. robocizna 150
3. ubezpiecznie KR 700 zl
4. blokada na kierownice 32 zl
a w planach "dyby" na pedaly :-)
auto - alarm i sztuczki i kruczki,
e szkoda gadac najwazniejsze, ze dalej jest Mercedes,
dziekuje Wam za "patenty", moze cos sie przyda, podoba mi sie z przewodem masy, moze cos pokombinuje z jakims wlacznikiem ....

'--O------'------O-'

Tytuł:
swój chłop

Sebian pisze:
Najciekawszym pomysłem była deska pod tapicerką fotela pasażera z nabitymi na sztorc haczykami wędkarskimi. Podobno złodziej wsiadł i tak juz został do rana - zabrało go pogotowie. Najgorsze w tym jest to, że właściciel auta został przez złodzieja pozwany do sądu i dostał po głowie [szalone] . Podobno wystarczy nalepka ostrzegawcza typu "Przebywanie (nieautoryzowane) wewnątrz grozi śmiercią lub klaectwem" [szalone]

Na forum (nie miałem czasu aby sprawdzić dokładnie temat więc przepraszam za ewentulanie powstałe błędy rzeczowe) chyba pod tematem "żółte światło" poruszono coś o prawie w Polsce i ktoś opisał, że z "Okulara" dwa razy chciano wyjąć drogi sprzęt Audio (pierwszy raz się udał), właściciel zamontował deskę z gwoździami i ostrzegł nalepką przyklejoną na drzwiach- "wchodzisz na własne ryzyko", złodziej zginął, właściciel poszedł siedzieć- i gdzie tu prawo??? (w owym samochodzie po pierwszej kradzieży sprawa trafiła na policję, właściciecl chciał się bronić) :-?

Tytuł: Zderzaki w w123
wiarus junior
Awatar użytkownika

ostatnio w łodzi dzieja sie ciekawe rzeczy.... Z niedzieli na poiedzialek zaj...li mi przedni zderzak + rejestracja, ide wieczorem na komisariat zglosic brak blachy (do przerejestrowania) a 2 minuty za mna wchodzi gosc i zglasza to samo: przedni zderzak + rej.. Na drugi dzien wjezdzam na osiedle a tam moj sasiad - jego beka - macha w gorze i ... brak zderzaka przedniego... pogadalem z nim chwile i mowi, ze dzwonil na szrot na Wiosniana a tam... zaje...ali im zderzak przedni z beczusi.... CO JEST GRANE? Uwazajcie rowniez na reflektory (szczegolnie prostokatne), atrapy, kierunkowskazy i lusterka...

Uwazam, ze pomysl z lista skradzionych MB jest bardzo OK

Pozdrawiam wszytskich po dlugiej nieobecnosci.

PS-Dziekuje za swiateczne zyczenia.

wiarus senior
Awatar użytkownika

mroziu pisze:
Uwazajcie rowniez na reflektory (szczegolnie prostokatne), atrapy, kierunkowskazy i lusterka...
.

I przedewszystkim kolpaki!!! zwlaszcza aluminiowe. zderzak jest dosyc trudno odkrecic a kolpaki topoprostu banal. Moze jakims drutem przewiazac ???

a te czesci to chba przetapiaja jacus chandlarze zlomem. z kur**syny

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00