MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 12:25 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 58 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

krzys124 pisze:
BEZ obrazy ! ale tosz to złom !! nie strach Ci nim jezdzić ??? tak przynajmniej widać na zdjeciach , a zuzycie opon tym bardziej na to wskazuje , On se chyba poprostu złamał ! z tyłu , ze tez takie auta do ruchu dopuszczają !

Oświeć mnie proszę, co ma stan opon do stopnia skorodowania elementów nośnych? [zlosnik]

Ja bym się po takim dzwonie jak opisany i tylko na podstawie fotek nie rwał do stawiania tak poważnej diagnozy. A może ta odrobina rudego we wnęce koła to taki dramat? [zlosnik]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wspolczucia...., ale te gumy swoja droga to dlugo wymieniales...
dobrze ze z Toba OK,a blache sie zrobi :)

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

krzys124 pisze:
BEZ obrazy ! ale tosz to złom !! nie strach Ci nim jezdzić ??? tak przynajmniej widać na zdjeciach , a zuzycie opon tym bardziej na to wskazuje , On se chyba poprostu złamał ! z tyłu , ze tez takie auta do ruchu dopuszczają !

ZŁOM?????????????? Koleś czy Ty wiesz co mówisz????? Ja nim przeciez nie jeżdzę!!!!!pierwsza kontrol i po dowodzie..pozatym zagrożenie dla samego siebie i innych użytkowników na drodze!!!! Nie wiem jak Ty ale ja takim na drogę nie wyjadę..a pozatym przed wypadkiem jego geometria i stan podłużnic był wzorowy ..więc nie pisz takich bezpodstawnych pierdół bo mi się nie dobrze robi....Ja tu kombinuję jak by tu uratować moje cacko a tu proszę....ale to tylko Twoje zdanie....
Nie życzę Tobie ani nikomu takich problemów....bo to niezły dół jest...

MB S123 280TE 82r.-GRÜN Gurke=OGÓR
MB S124 280TE 96r.-BeetrooT
http://mackuz.bolinko.org/is/img5/11764 ... CT7881.jpg

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ZORTOX pisze:
krzys124 pisze:

ZŁOM?????????????? Koleś czy Ty wiesz co mówisz????? Ja nim przeciez nie jeżdzę!!!!! (...) przed wypadkiem jego geometria i stan podłużnic był wzorowy ..więc nie pisz takich bezpodstawnych pierdół bo mi się nie dobrze robi....Ja tu kombinuję jak by tu uratować moje cacko a tu proszę....ale to tylko Twoje zdanie....

No i masz Krzysiu - kolega się ZORTOX zdenerwował i w dodatku miał rację.

Z życzenimi rozwoju Twej wiedzy o MB oraz bardziej wyważonych opinii [zlosnik]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus junior

Sprawa jest prosta.Trzeba zaprosic kilku(nastu) balcharzy, niech obejrza, wypowiedza sie co do kosztow i po problemie.Na podstawie fotek ciezko cos na 100% wywnioskowac ale jak rama nie poszla...elementy uznawane za wazne kupowalbym w orginale a reszte w podrobach.Poszukaj ,popytaj co ile kosztuje dodaj cene blacharza a potem zorientuj sie za ile mozesz wraka sprzedac.Wybierz co najlepsze i nie kieruj sie sentymentem , bo na tym to tylko Krawczyk moze zarobic.Za sentymenty trzeba placic.niestety. Diecezja nalezy do ciebie.
PS.
Nie smiejcie sie z poznej zmiany opon na zimowe.Kto, z ręką na silniku ,zmienil w październiku lub na początku listopada?HCyba mniejszośc z nas....Jak jest zima to sie zmienia a przeca zimy nie bylo. Ja doopiero w piatek zmienilem.Jestem mądry PRZED szkodą.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

agaj666 pisze:
Nie smiejcie sie z poznej zmiany opon na zimowe.Kto, z ręką na silniku ,zmienil w październiku lub na początku listopada?HCyba mniejszośc z nas....Jak jest zima to sie zmienia a przeca zimy nie bylo. Ja doopiero w piatek zmienilem.Jestem mądry PRZED szkodą.

Opony zimowe to sie zakłada m.in. ze względu na twardość gumy i dlatego należy to zrobić, kiedy średnia temp. spadnie ponizej 5-7°C. Fakt, że brak śniegu powoduje, iż lecą strasznie, ale ja tam lubię swoją 107 i jej nie żałuję na buty. [zlosnik]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

ja oponki zmienilem 2 dni po piątku , kiedy to cale miasto stało a ja z buta z pracy wracalem bo auto nie chcialo załapać nawierzchni pod nachylenie 1 stopień.. ... wyrazy współczucia ...

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Macie rację.Panowie co do oponek....prawda opony to podstawa..ja właśnie kupiłem kpl. letnich wraz z felgami i nie było poważnej zimy aby je zmienic..ale juz się stało...teraz jestem juz mądrzejszy :/ :/ :/ :cry: :oops: ale za późno...ale ..."CHŁOPAKI NIE PŁACZĄ" i "NIE MA CO PŁAKAĆ NAD ROZLANYM MLEKIEM" trza działać!!! Jadę dziś do kolesia blacharza...ma on ramę ..zobaczymy co da się zrobić.... :roll:

MB S123 280TE 84r.-srebrny dawca

MB S123 280TE 83r.-zielonkawy project

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 7505845
agaj666 pisze:

Ja sie wstrzelilem idealnie w zmiane opon bo jak wyjechalem od oponiarza po przekladce to akurat zaczelo sypac ze nic nie bylo widac (wczesny listopad) - a zmieniam nie dlatego ze zima przyszla tylko tak jak Wookee przez gorsza trakcje na letniakach w chlodnym warunkach - i tyle. A co do dzwonu to moje wyrazy wspolczucia i szybkiej naprawy po w miare rozsadnych kosztach.

EX: W123 200 D 1985r. Manual @ White
EX: W123 300 D 1981r. Automatic @ White

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
Fakt, że brak śniegu powoduje, iż lecą strasznie, ale ja tam lubię swoją 107 i jej nie żałuję na buty. [zlosnik]

no właśnie.....te ich +7....czytałem testy, z których wynikało, że przy +2 letnie były lepsze [usmiech]....jest to więc umowna granica, aby zima nikogo nie zaskoczyła (drogowców zaskakuje zawsze [zlosnik] [zlosnik] )

Tytuł:
wiarus junior

Jak juz sie zdecydujesz na konkretnego blacharza to KONIECZNIE i OBOWIĄZKOWO spisz z nim umowe o dzieło w ktorej zawarty bedzie zakres tego co ma zrobic, kto odpowiada za dostawe czesci , za lakier, co konkretnie ma robic ,okresl termin naprawy, napisz o 6 miesiecznej gwarancji na usługe. Potem nie bedzie mogl cie zbyc ani psami poszczuc co kilkakrotnie widzialem...!!!!Bez tego mozesz nawet nie odebrac autka bo sie okaze ze doszlo jeszcze mnostwo innych kosztow x nr buta x nr kołnierzyka + vat i co tam sie jeszcze wymysli panu fachofcu ,a kaski brak , bo przeca mialo byc tyle a nie 3 x wiecej.Wiem co mowie bo jestem bylym blacharzem i pracowalem w kilku takich ustrojstwach.Widzialem wrzucane śrubki w podłużnice....Szukaj wtedy źródła hałasu a to potrafi halasowac, potrafi...Oczywiscie sa jak najbardziej Uczciwi blacharze,nie posadzam tu wszsytkich!!!!!!!!!! ale wyjatki potwierdzaja regule.Pisze to bo dzieki temu uniknałem czegos takiego jak rozbilem swoj samochod. Unikaj tez takich co mowie ze to kosztuje np,od 3 do 4 tys.Niech sie zdecyduje. Jak nie potrafi to kiepski z niego fachowiec.Mowienie ze jeszcze moze cos wyjsc jest smieszne.Koniecznie spisz umowe bo mozesz sie brzydko rozczarowac.Jak juz bedzie po wszsytkim to trzymaj umowe,bo masz gwarancje na robote na PISMIE A NIE NA GEBE. Jak nie chce na taki uklad isc to odpusc sobie.Coś kombinuje, cfaniak.Bądź mądry PRZED szkodą chociaz teraz.....Wzor umowy znajdziesz w necie tak jak ja znalazlem.
Jeszcze raz podkreslam. To co napisałem o nieuczciwych blacharzach dotyczy tylko i jedynie tych co tak robią a juz oni sami wiedza czy tak jest czy nie.Uczciwi wiedza ze to nie o nich:)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Grzegi pisze:
Wookee pisze:
Fakt, że brak śniegu powoduje, iż lecą strasznie, ale ja tam lubię swoją 107 i jej nie żałuję na buty. [zlosnik]

no właśnie.....te ich +7....czytałem testy, z których wynikało, że przy +2 letnie były lepsze [usmiech]....jest to więc umowna granica, aby zima nikogo nie zaskoczyła (drogowców zaskakuje zawsze [zlosnik] [zlosnik] )

Dla mnie dobra, bo jeżdżę rano i późnym wieczorem, kiedy jeszcze/już jest chłodno ;)
O naszych drogowcach mamy zbieżne zdanie, a ja czemuś nie lubię nie móc ruszyć z miejsca [zlosnik]

agaj666 pisze:
Jak juz sie zdecydujesz na konkretnego blacharza to KONIECZNIE i OBOWIĄZKOWO spisz z nim umowe o dzieło

[ok] chyba że masz takiego, który Cię nie wystawi do wiatru.

Z tym, że nic nie może wyjść ekstra, to się nie do końca zgodzę. Nie wszytko widać przed rozebraniem, ale na pewno nie powinno byc tego "drugie tyle".

Tytuł:
wiarus junior

Kolega bolesnie dotkniety przez drzewo czeka na dobre rady, a nie roztrzasanie problemu zmiany opon.Na ten temat moze nowy wątek założyć?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

agaj666 pisze:
Jak juz sie zdecydujesz na konkretnego blacharza to KONIECZNIE i OBOWIĄZKOWO spisz z nim umowe o dzieło w ktorej zawarty bedzie zakres tego co ma zrobic, kto odpowiada za dostawe czesci , za lakier, co konkretnie ma robic ,okresl termin naprawy, napisz o 6 miesiecznej gwarancji na usługe. Potem nie bedzie mogl cie zbyc ani psami poszczuc co kilkakrotnie widzialem...!!!!Bez tego mozesz nawet nie odebrac autka bo sie okaze ze doszlo jeszcze mnostwo innych kosztow x nr buta x nr kołnierzyka + vat i co tam sie jeszcze wymysli panu fachofcu ,a kaski brak , bo przeca mialo byc tyle a nie 3 x wiecej.Wiem co mowie bo jestem bylym blacharzem i pracowalem w kilku takich ustrojstwach.Widzialem wrzucane śrubki w podłużnice....Szukaj wtedy źródła hałasu a to potrafi halasowac, potrafi...Oczywiscie sa jak najbardziej Uczciwi blacharze,nie posadzam tu wszsytkich!!!!!!!!!! ale wyjatki potwierdzaja regule.Pisze to bo dzieki temu uniknałem czegos takiego jak rozbilem swoj samochod. Unikaj tez takich co mowie ze to kosztuje np,od 3 do 4 tys.Niech sie zdecyduje. Jak nie potrafi to kiepski z niego fachowiec.Mowienie ze jeszcze moze cos wyjsc jest smieszne.Koniecznie spisz umowe bo mozesz sie brzydko rozczarowac.Jak juz bedzie po wszsytkim to trzymaj umowe,bo masz gwarancje na robote na PISMIE A NIE NA GEBE. Jak nie chce na taki uklad isc to odpusc sobie.Coś kombinuje, cfaniak.Bądź mądry PRZED szkodą chociaz teraz.....Wzor umowy znajdziesz w necie tak jak ja znalazlem.
Jeszcze raz podkreslam. To co napisałem o nieuczciwych blacharzach dotyczy tylko i jedynie tych co tak robią a juz oni sami wiedza czy tak jest czy nie.Uczciwi wiedza ze to nie o nich:)

Dzięki za pomoc i fachowe porady...napewno masz rację...to dobry pomysł i myślę że z niego skorzystam. Tylko poszukuję jeszcze dobrego i solidnego znawcę tematu-Pana Blaszkę, który wyprowadzi wszystko jak należy. Myślę i czuję się już trochę lepiej :) Wieczorem dam Wam znać jakie kroki przedsięwziąłem.....oby trafne i mądre.....

MB S123 280TE 84r.-srebrny dawca

MB S123 280TE 83r.-zielonkawy project

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

agaj666 pisze:
Kolega bolesnie dotkniety przez drzewo czeka na dobre rady, a nie roztrzasanie problemu zmiany opon.Na ten temat moze nowy wątek założyć?

to prawda..masz rację....

jeśli chodzi o autko....to IMO, jeżeli inne podzespoły są w bardzo dobrej kondycji (mam na myśli silnik, zawieszenie, hamulce, itd.) to warto pokusić się o odbudowę, a jeśli pierwotny stan był "taki sobie" to mimo sentymentów odpuściłbym

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 58 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00