MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn wrz 01, 2025 11:03 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Zibi58 pisze:
Witam.....Panowie o co w tym wszystkim chodzi ????? czepiacie się pierdołek.... a to chromek, zderzaczek, a na lakierku słońce nie ta się odbija, maseczka milimetr wystaje...... jak się gościowi podoba autko , pali, wygląd ma w miare możliwy to niech bierze!!!! a co do wymagań o jakich czytam to ono powinno być nówką w dodatku za około 2000PLN...
Pozdrawiam....

To przeczytaj jeszcze raz i na spokojnie.
1. Była prośba o uwagi - część z nich służy głównie daniu argumentów do targów - źle?
2. Wyszła kwestia oryginalności/zgodności itd. - norma, skoro uwagi miały byc wszelkie.
3. Prawidłowość wykonania przekładki silnika to dla Cibie pierdółka? [zlosnik] To co nią nie jest? [hehe]
4. A przede wszystkim - ktoś komuś czegoś zabraniał? :-?

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Panowie spokojnie wszystkie argumenty mile widziane tylko aby nam tu do rękoczynów nie doszło ;) wolę za dużo jak za mało argumentów. I naprawde za wszelkie uwagi i porady jestem ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Baz pisze:
Panowie spokojnie wszystkie argumenty mile widziane tylko aby nam tu do rękoczynów nie doszło ;)

Nie ma obawy - mod czuwa [hehe]

Cytuj:
wolę za dużo jak za mało argumentów. I naprawde za wszelkie uwagi i porady jestem ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam

O to właśnie chodzi. Nikt tu się nie czepia - prosiłeś, to masz. To na prawdę są cenne i celne uwagi.

Widziałeś tą 240D z allegro?

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

jakoś nie moge się jej tam doszukać chyba choroba mi na spostrzegawczość wpływa heh ;) jeśli to nie problem poprosiłbym o link do niej...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Baz pisze:
jakoś nie moge się jej tam doszukać chyba choroba mi na spostrzegawczość wpływa heh ;) jeśli to nie problem poprosiłbym o link do niej...

Proszę bardzo: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=39355056

jest w zabytkach.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Baz pisze:

Proszę bardzo: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=39355056

jest w zabytkach.

Jezeli to co pisze ten wlasciciel to prawda, to jest to czysta okazja, i jeszcze ten automat przy kierownicy [cool]

Jedyny szczegol to lampy nie ta seria, ale ... na twoim miejscu predzej rozwazylbym ta propozycje :)

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Jedyny szczegol to lampy nie ta seria,

Fakt - powinny być okrągłe. Ale wiele osób zmienia. Ja lubie okrągłe, ale znam kilku miłośników MB "uczulonych" na stare reflektory.

Tytuł: heh
postmajtek
Awatar użytkownika

Od właściciela w odpowiedzi na me pytanie tyczące zderaka i nie przylegającej klapy przeczytałem:
"-zderzak z tyłu jest wymieniony bo zardzewiał zresztą stary chyba jeszcze gdzieś leży na placu w złomie niestety oryginalnego nie potrafiłem znależć za rozsądne pieniądze i stwierdziłem że taki choć jest z niższego modelu jest lepszy niż zgniły.
-klapa bagażnika w samochodzie 25 letnim który był używany ma niestety prawo do odstawania czy niedolegania ale zawsze to jest sprawa odpowiedmniej regulacji - to czy był bity czy nie łatwo stwierdzić po elementach nośnych i pod plastikami a nie po klapie bagażnika - proszę się przyjrzeć każdemu autu zawsze można znależć jakąs nierównośc i pomyśleć że był bity - a to jest złudne "
Chyba ktoś się poiryował mym zapytaniem ;)

Tytuł: Re: heh
postmistrz
Awatar użytkownika

Baz pisze:
"-zderzak z tyłu jest wymieniony bo zardzewiał zresztą stary chyba jeszcze gdzieś leży na placu w złomie niestety oryginalnego nie potrafiłem znależć za rozsądne pieniądze i stwierdziłem że taki choć jest z niższego modelu jest lepszy niż zgniły.

Można przyjąć taką argumentację.

Cytuj:
-klapa bagażnika w samochodzie 25 letnim który był używany ma niestety prawo do odstawania czy niedolegania

Jasne - wybrzusza się od stania na parkingu [hehe]

Cytuj:
ale zawsze to jest sprawa odpowiedmniej regulacji

Umówili się czy co? Każdy to samo - sprawa regulacji, Panie - trzy śrubki trzeba dokręcić. Tylko dlaczego sami tego nie robią skoro to takie proste i oczywiste?

Cytuj:
- to czy był bity czy nie łatwo stwierdzić po elementach nośnych i pod plastikami a nie po klapie bagażnika - proszę się przyjrzeć każdemu autu zawsze można znależć jakąs nierównośc i pomyśleć że był bity - a to jest złudne "

Jasne, że trzeba. Nawet ślady bicia nie zawsze muszą dyskwalifikować auto. O ile nie wjechał tam autobus i nie zaparkował w okolicach słupka "B" to wszystko OK.

A jak ta 240D? Podoba się? IMO jest warta tych pieniędzy.

Powtórzę jeszcze raz moją opinię: auto posiadające silnik innego rodzaju niż fabryczny nie jest warte zakupu za cenę auta "normalnego". Do tego dochodzi fakt, że klekot w nadwoziu benzynowego autka nie będzie spisywał się dobrze. Fabryka inaczej spawała diesla, a inaczej benzynowe. Dlatego w numerze VIN po 4,5 i 6 cyfrze można sprawdzić jaki był fabrycznie motor.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

240D tak podoba się aczkolwiek wizualnie bardziej jednak ta srebrna wciż tak czy inaczej szukam i gromadze fundusze.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Baz pisze:
240D tak podoba się aczkolwiek wizualnie bardziej jednak ta srebrna wciż tak czy inaczej szukam i gromadze fundusze.

Wiesz na czym polega problem? Wiele 123 wygląda nieźle, nawet bardzo ładnie. Dopóki nie zobaczysz prawdziwej dziewicy lub ładnie odrestaurowanej sztuki. Równiutkie blachy, wszystko spasowane na milimetry - jak z fabryki. To od razu rzuca się w oczy. Parę dni temu, jak jechałem późnym wieczorem przez Wolsztyn, wyczaiłem piękną 123 200 na parkingu pod blokiem. Mimo że było ciemno i stała dość daleko od szosy, to od razu rzuciła się w oczy. Na tym to polega. Diabeł tkwi w szczegółach, takich jak ta nieszczęsna klapa właśnie.

kombatant
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Fabryka inaczej spawała diesla, a inaczej benzynowe

Ło so chozi, możesz mi wytłumaczyć, po co i jakie były różnice. Naprawdę mnie to zaciekawiło.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

postmajtek
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Bukol pisze:
Fabryka inaczej spawała diesla, a inaczej benzynowe

Ło so chozi, możesz mi wytłumaczyć, po co i jakie były różnice. Naprawdę mnie to zaciekawiło.

Ja już bałem się zapytać aby na mega amatora nie wyjść ale ta sprawa podobnie jak kolege zaciekawiła i chętnie zaznajomiłbym się z tematem i różnicami.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Ja lubie okrągłe, ale znam kilku miłośników MB "uczulonych" na stare reflektory.

Kogo na przykład? [zlosnik] Ilu? Przypadkiem może dwóch?
Jak lubisz to mam do sprzedania ;) .

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Nadwozia diesli (podobnie jak wersji taxi) miały mocniejsze i/lub gęstsze spawy. Dieslem jednak bardziej telepie. Nie wiem do którego momentu w historii MB tak działali, ale 123 dotyczy to na 99% z tego co ja wiem.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00