Kupilem Ate za 280 pln.
Teraz mam problem, bo hamulce mi nie dzialaja jak powinny.
Zrobilem tak:
Wcisnalem zbiorniczek od girlinga, zamontowalem ppompe(czy wystarczy gumowa uszczelka, ktora jest wsrodku pompy czy powinna byc jeszcze jakas, na styku pompa-serwo np. papierowa).
zalalem plyn i odpowietrzylem pomppe. zakrecilem trzy rurkii wzialem sie za odpowietrzanie hamulcow. Juz wiem, ze zle odpowietrzylem i chcialem dzis odpowietrzyc jeswzcze raz ale stworzyl sie problem. W zbiorniczku, ktory trzyma plyn dla tylnych hamulcow nie ma plynu i nie ma tam jak nalac, a za cholere nie chce sie zaciagnac. Przy odpowietrzaniu dzis wylalem caly plyn z niego i nic, nie ma jak tam nalac, w zwiazku z czym nie mam wogole plynu w czesci odpowiedzialnej za tylne hamulce.
Poza tym przy wciskaniu hamulca cos syczy przy membranie, czyzby byla uszkodzona? A moze to serwo niedomaga, silnik wylacza sie prawidlowo?
Co jest nie tak, ze plyn nie chce sie przelac do tylnej czesci hamulcow?
Dodam, gdy pompuje sie hamulcem, to wpada on gleboko i bez ioporow, az do momentu bardzo silnego, oporu. Przy otwartym przewodzie tylnego hamulca wciskanie pedalu hamulca powoduje wyrzucanie powietrza a przy puszczaniu zasysanie powietrza przez dysze tylnego hamulca.
Serwo, membrana czy moze jakas inna czesc jest uszkodzona, zakladam, ze pompa jest sprawna.
pomocy.
_________________ MB 123 200D '81, wersja taxi, podłokietnik, elektryczne lusterko - najsympatyczniejszy dieselek.
MB 123 230E, ASB i gaz 82 - dawca
Audi 100 2,3, ASB i gaz 91.
|