Bukol pisze:
Bijecie pianę o kosztach, piszecie że 2,5 - 3tyś max - ALE ZA CO pytam się? Naprawa naprawie nie równa, a skrzynia od 123 czy 124 to trochę co innego niż od Maximy. Kolega podal 2 konkretne przykłady, został lekko zbesztany, ale ani jeden z adwersaży na podparł swojej wypowiedzi przykładem, tylko luźne dywagacje o jakiś serwisach pod Częstochową. Dajcie sobie na luz - wiadomo, że ASO ma spore stawki za roboczogodzinę, i też jest ujęte w tych 20tyś, razem z kupą nowych części. Nie każdy kupuje używki niewiadomego pochodzenia na giełdzie - łątwo można odkupić "swoją" część.
No to niech kolega napisze co mu naprawiono w tej Maximie bo ja za naprawe zapłaciłem 3300zł i nie obchodzi mnie co naprawiano , napewno nie sterowanie , bo ono nie siada ! w fordzie taurusie zapłaciłem 2700zł za naprawe , za naprawe w omedze brat zapłacił 2300zł i mowa tu o naprawie a nie o wymianie na inną uzywaną , czesci nowe tzw , zestawy naprawcze do skrzyn , cos takiego wystepuje , wiec nie wiem po co ten post Pana , wczesniej pisałem już podobnie !

A skrzynie uzywaną kupi sie znacznie taniej , niż jej naprawa ! sek w tym ze p;iane bijemy o to ze nie nalezy sie dac robioc w bambuko ! zaządał bym czesci wymienionych za te 20tys zł by mi je oddali ! ale jak kogoś stać albo nie płaci tego no to rozumiem ! (bo płaci PZU) .