MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn wrz 01, 2025 11:02 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ejze ten przykład co podałem to jak wspomniałem zdechł automat komus w trasie(podjechał ktos na swiatła,czekał na zielone i jak chciał jechac to juz nicht)wiec uszkodzenie było takie ze autio nier jechało wogole!-skrzynia została naprawiona tzn wszystkie tasmy ,tarczki i inne pierdoły zostały wymienione-własciel tego warsztatu twierdzi ze naprawa wiekszosci skrzyni zamyka sie w 2000-3000 tys zł al ALE jak nie jest uszkodzaona mechanicznie(zatarta,urwane cos ,długa jazda bez oleju czy scos chrupie)normalna wymiana czesci eksploatacyjnych-acha i sterowanie (elektronika musi byc ok.Wiadomo ze kazda naprawa jest indywidualna i koszty zaleznie od tego co ktos zrobil z skrzynia beda rozne.W Nissanie kolegi mozze jka auto było kradzione złodzieje uszkodzili ja mechanicznie bo w 3 letnim aucie to skrzynia raczej nie siada!

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop

:x

vin-WBD2100161B476884
http://www.youtube.com/watch?v=NNi2tJ7H7FM
http://www.youtube.com/watch?v=ui5K4TrSGMI

Ostatnio zmieniony wt sty 18, 2005 2:28 pm przez krzys124, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop

krzys124 pisze:
Bukol pisze:
Bijecie pianę o kosztach, piszecie że 2,5 - 3tyś max - ALE ZA CO pytam się? Naprawa naprawie nie równa, a skrzynia od 123 czy 124 to trochę co innego niż od Maximy. Kolega podal 2 konkretne przykłady, został lekko zbesztany, ale ani jeden z adwersaży na podparł swojej wypowiedzi przykładem, tylko luźne dywagacje o jakiś serwisach pod Częstochową. Dajcie sobie na luz - wiadomo, że ASO ma spore stawki za roboczogodzinę, i też jest ujęte w tych 20tyś, razem z kupą nowych części. Nie każdy kupuje używki niewiadomego pochodzenia na giełdzie - łątwo można odkupić "swoją" część.

No to niech kolega napisze co mu naprawiono w tej Maximie bo ja za naprawe zapłaciłem 3300zł i nie obchodzi mnie co naprawiano , napewno nie sterowanie , bo ono nie siada ! w fordzie taurusie zapłaciłem 2700zł za naprawe , za naprawe w omedze brat zapłacił 2300zł i mowa tu o naprawie a nie o wymianie na inną uzywaną , czesci nowe tzw , zestawy naprawcze do skrzyn , cos takiego wystepuje , wiec nie wiem po co ten post Pana , wczesniej pisałem już podobnie ! ;)

A skrzynie uzywaną kupi sie znacznie taniej , niż jej naprawa ! sek w tym ze p;iane bijemy o to ze nie nalezy sie dac robioc w bambuko ! zaządał bym czesci wymienionych za te 20tys zł by mi je oddali ! ale jak kogoś stać albo nie płaci tego no to rozumiem ! (bo płaci PZU) .

potem CLK 3200 cm

teraz okular 2001 rok 2.7 cdi

vin-WBD2100161B476884

http://www.youtube.com/watch?v=NNi2tJ7H7FM

http://www.youtube.com/watch?v=ui5K4TrSGMI

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00