MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 21, 2025 6:48 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Tian pisze:
Po Wrocławiu jeździ czarne W123 z oponami szerokimi jak ocean. Paskudne, nawet znaczek na klapie AMG nie pomaga, czarna lampy, czarne listwy, czarne zderzaki, czarne szyby.............gościa w środku nie widziałem może też CZARNY. [zlosnik]

BUAHAHAHAHAAHAHAHA

[swir] [happy] [swir] [happy] [swir] [happy] [swir] [happy] [swir]

Tytuł:
nowy

Tian pisze:
Po Wrocławiu jeździ czarne W123 z oponami szerokimi jak ocean. Paskudne, nawet znaczek na klapie AMG nie pomaga, czarna lampy, czarne listwy, czarne zderzaki, czarne szyby.............gościa w środku nie widziałem może też CZARNY. [zlosnik]

-Też często widuję tą furę ;) ale o dziwo gościu jest chyba białasem;)

-Ja jeżdze na 205/60 myślę że to dobry kompromis:trzymanie się drogiVSkomfort ;)

-pozdro

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Tak więc po ogólnym odzewie stwierdzam, że mój wybór jest całkiem dobry. W odzewie nie podobało mi się jedynie stwierdzenie, że jestem zakompleksiony (Pawełek) :evil: Panowie rzucamy tu liczbami, numerkami, rozmiarami.... Postawcie sobie opony fabryczna 185 R14 i 205 R15 to jest po 1cm z każdej strony czyli kapeć jest o 2cm szerszy!!!!! Teraz weźcie (Pawełek i Tian) linijkę i zobaczcie naocznie te 2cm !!!!!!!!!!!!! To ile to jest rozmiarów obówia ja się pytam????? Dla mnie walce to się zaczynają od 235 a od 205 - 235 to są opony szerokie. Poza tym beczka to duży samochód i na wąskich oponach wygląda paskudnie :cry: Co innego w zimę, ja jeździłem na 175/70/R14 i mogę śmiało polecić.
PS. Ocet jak zwykle dużo szczegułów technicznych (musiałem się wczytywać) [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
PS2. A informacje o oponach na 100% przydadzą się każdemu [zlosnikz]
PS3. Dziękuję wszystkim za inormacje, uwagi i opinie (nawet te złośliwe [zlosnik] )

W123 230E '82 "Vanishing Point"

Tytuł:
swój chłop

hehe poczułem się jak 'tjuningowiec' [zlosnik] ale niech szanowne zgromadzenie mi uwierzy że te szerokie kapcie ze dwa razy mi POMOGŁY na trasie, to fakt że więcej pali i szybciej zużywa elementy zawieszenia (a w zimie trzeba ja zmieniać na węższe) ale założyłem je po kilku sytuacjach na trasie gdy myślałem że już dupy do domu nie dowiozę :/

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00