MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 28, 2025 8:55 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam szanownych kolegów,
Mam pytanie odnośnie montazu dodatkowych swiateł dziennych. Uspokajam od razu, ze nie do MB 8)
Moja dziewczyna kupiła Mazde Mx5 z podnoszonymi światłami, które troche psują efekt auta, do tego juz teraz cały czas trzeba (i bardzo dobrze!) jeździc na swiatłach [szok2]
Czy obecne przepisy pozwalają stosować jako substytut dodatkowe światła dzienne? Jesli tak to jakiej firmy polecacie? Są jakies konkretne wytyczne co do montażu: wysokość od ziemi itd?

Pozdrawiam [cool]

Klubowicz

W sklepie z czesciami do F126, znajdziesz i swiatelka i instrukcje, tam chodzilo o oszczednosc pradu. Jesli chodzi o przepisy, to pewnie jest min wysokosc, na ktorej mozna zamontowac te swiatla. Lamki sa prostokatne i nie wygladaja za pieknie, wiec to moze jeszcze bardziej psuc efekt wizualny Mx5.

swój chłop
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Lamki sa prostokatne i nie wygladaja za pieknie, wiec to moze jeszcze bardziej psuc efekt wizualny Mx5.

Szukam porządnych,ładnych lampek i nie zamierzam popsuć efektu wizualnego. Wiem,ze Hella swego czasu miala ladne okrągłe/owalne w ofercie. Ale dzieki za info, bo prawdopodobnie w tych do maluszka będą zalecenia co do ich montażu [bujaj]

kombatant
Awatar użytkownika

Wrobel pisze:
laudan pisze:
Lamki sa prostokatne i nie wygladaja za pieknie, wiec to moze jeszcze bardziej psuc efekt wizualny Mx5.

Szukam porządnych,ładnych lampek i nie zamierzam popsuć efektu wizualnego. Wiem,ze Hella swego czasu miala ladne okrągłe/owalne w ofercie. Ale dzieki za info, bo prawdopodobnie w tych do maluszka będą zalecenia co do ich montażu [bujaj]

Mysle, ze jakiekolwiek lampy domontujesz to zepsujesz efekt wizualny tego auta :-) Przypominaja mi sie sytuacje, kiedy widze zamontowany spojler na tylnej klapie W123. To juz jest naprawde zenujace :-?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00