no i przedni lewy dolny, ta taka rura co jest przymocowana do podłużnicy, a dokładniej tuleja metalowo gumowa, całkowicie wyrwana.
Przegub drążka reakcyjnego.
To pierwsze co opisałeś, to nie jest drążek reakcyjny,
wahacz górny takowego nie posiada. Tam jest stabilizator.
Ten dolny przegub, jak chcesz ( ja go jeszcze znajdę), to mogę Ci jeden wysłać za free. Używany, bez luzów, ale z uszkodzoną osłoną (dlatego wymieniłem) więc luzy za jakiś czas się pojawia. Wymiana prosta i zdecydowanie do wykonania samemu, ale... tym elementem regulujesz kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy. Więc po wymianie trzeba by skorygować ten kąt.
Ten element geometrii jest współzależny z kątem pochylenia koła,
to tak przy okazji. <br>
Dodano po 6 minutach.:<br>
Samemu można to bardzo sprawnie wymienić mając ściągacz do końcówek .
Ale i bez tego się obejdzie, zwłaszcza wtedy kiedy zdecydujesz sie wymienić tylko jedną końcówkę.
Mówimy o końcówce drążka kierowniczego. Bo wcześniej wspominany przegub drążka reakcyjnego wymienia się przy pomocy klucza 13 i 19 i bez dodatkowych narzędzi.
Warto kupić ściągacz do końcówek drążków bo to sprowadza czas wymiany końcówki, do 10 minut. Bez ściągacza można naparzać młotkiem w końcówkę i z pół godziny i cholera nie zejdzie. Dodam, że wystarczy ściągacz od poloneza, trzeba tylko lekko podszlifować brzegi żeby się zmieścił na elemencie. Koszt takiego ściągacza, to 10 PLN chyba
No i oczywiście po wymianie końcówek drążków trzeba jechać na zbieżność.