MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz cze 29, 2025 9:18 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ja przebrnalem przynajmniej teoretycznie przez technologie Spies Heckera
/opisana w Automobiliscie nr 32,33,34/, potem jeszcze kontaktowalem sie z technologiem firmy, a teraz zbieram kase na lakiery :)))
rzeczywiscie lakiernicy i nie tylko maja 100.000 wersji, ale ja polegalbym na teoretykach z firm, a nie na ludziach ,ktorzy zajmuja sie wykonawstwem. Moze to niepopularna opinia, ale jak slysze jako argument tekst w stylu: "Panieee, bedzie trzymac, nie ma h...ja", to mnie to sory, ale nie przekonuje.

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

szable pisze:
ja przebrnalem przynajmniej teoretycznie przez technologie Spies Heckera
/opisana w Automobiliscie nr 32,33,34/, potem jeszcze kontaktowalem sie z technologiem firmy, a teraz zbieram kase na lakiery :)))

Mam w pobliżu przedstawicielstwo Spies Hecker'a i kupowałem u nich szpachlówkę (taką co to się gruntu cynkowego trzyma) i muszę powiedzieć że mniej więcej połowa z tych preperatów o których pisano w Automobiliście już została wycofana, są na ich miejsce inne niby lepsze, ale jest niezły bałagan jak chce się coś kupić.

A tak w temacie lakierów:
Słyszałem ostatnio bardzo ciekawą (i pracochłonną [zlosnik] ) metodę na lakier jakośći lepszej niż jakikolwiek producent wykonuje.
Wylewa się na samochód ok 6 do 8 litrów lakieru, papierek 1500 na mokro, papierek 2000 na mokro, papierek 2500 na mokro i polerka lub zamiast polerki kolejna warstwa lakieru tym razem bezbarwnego i całą imprezę z papierem ściernym powtarzamy i dopiero polerujemy.
Narobić się można (sądzę że tylko samemu bo jakiemu zawodowemu lakiernikowi by się tak chciało [zlosnik] ) ale efekt lakieru gładkiego jak szkło jest gwarantowany.

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

swój chłop
Awatar użytkownika

Maniek pisze:
Pytanie mam następujące. Gdzie w Warszawie lub okolicy sprzedają jeszcze lakiery Glasurit. Odwiedziłem dziś dwa miejsca gdzie kiedyś mieli i okazuje się że już tym lakierem nie handlują. Upierać przy tej firmie się nie będę, ale co orginał to orginał no i lakiernik też "widzi" na moim aucie Glasurit`a. Ale zanim zmienie zdanie chciałem się spytać, może znajde.
Pozdrawiam ;)
hmm

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00