MercSwir pisze:
Panowie!! W takim razie mam jakiś stary typ Ja musze odkręcić piaste, inaczej tarczy nie zdejme... Ciekawe jak to jest w innych rocznikach. Ja mam 78'
Maniek pisze:
Ale wam się pokręciło
Z przodu tarcze są przykręcane do piasty za pomocą niezależnych śrób zaś tylne są mocowane za pomocą śrób mocujących koło, razem z nim. Wszystko jasne?
Panowie na Boga!! MercŚwir ma jak najbardziej racje w tym co pisze oraz poparcie jego wypowiedzi przez kolege Mańka jest jak najbardziej uzasadnione - przednie tarcze przykrecane sa niezaleznymi srubami "od tylu" do piasty ktora to od przodu ma kolejne otwory na szpilki ktorymi przykreca sie kola, zaś tylne tarcze sa dociskane do piast za pomocą szpilek ktorymi sie przykreca koła - no chyba jaśniej nie mozna:))
voytas pisze:
nie ukrywam że experymelnalnie kupiłem najtańsze polskie tarcze firmy Hemar
to moze byc jedna z przyczyn - i nie dziw sie ze po przejechaniu nawet 100km mogly sie odksztalcic bo sie mogly rozhartowac jak sie z gownianego lub zle obrobionego materialu wykonane.
voytas pisze:
wymienić tylko tą jedną, czy obydwie?
a amortyzator wymienilbys jeden ten ktory Ci przestal prawidlowo dzialac?? zawsze wymieniaj 2. Koncowki sobie mozesz wymieniac te ktore sa zuzyte ale w sprawach tarcz, amorkow, klockow, szczek zawsze 2.