MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 3:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 2116615
lysy2 pisze:
powinienes miec pod maska w okolicy nabitych nr nadwozia taki kabelek ze zlaczka (fi 1,5mm). jak rozepniesz to rozrusznik nie powinien pierdnąc

przewod rozruchowy załatwia temat grzania świec i rozrusznika przy ktorym moze nie byc wcale kabli
laudan pisze:
niedzwiec da rade

:D części z zepsutej lodówki sprawiają, że niedźwiadki padają w max 3sek (z pewnych względów przetestowane na swoim aucie

DJ_Mouse pisze:
Sugerujesz, że złodzieje w dzisiejszych czasach są aż tacy cwani że załapią o podciśnieniu w pompie i jak będzie kradł to powie sobie...

"... amoże koleś ma zawór żebym mu auta nie ukradł...? "

Wątpie

zdjęcie lub co szybsze przecięcie przewodu podciśnienia bedzie trwało szybciej niż wypowiesz swoje imię i nazwisko

runcajs pisze:
Jeśli zechcą i tak ci zwina

to fakt dla chcącego nic trudnego ale liczy sie czas,

moja w123 po za patentami własnej konstrukcji (mam manie dokładania elektroniki do auta i zabezpieczania, choćby był to polski mały fiat) ma blokade hamulców, jeśli nawet poprzecinasz przewody ham przy pompie to i tak koła zblokowane (to cudo do samodzielnego montażu kosztowało w ubieglym stuleciu 2500tys)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

teope pisze:
moja w123 po za patentami własnej konstrukcji (mam manie dokładania elektroniki do auta i zabezpieczania, choćby był to polski mały fiat) ma blokade hamulców, jeśli nawet poprzecinasz przewody ham przy pompie to i tak koła zblokowane (to cudo do samodzielnego montażu kosztowało w ubieglym stuleciu 2500tys)

Lepiej tego nie pisz na forum bo nim sie obejrzysz jakis podejrzany dzwig zajedzie pod Twoj dom [zlosnik] Swoja droga ja myslalem kiedys (calkiem powaznie) o systemie ktory przez pare metalowych guziczkow w oparciu fotela kopalby pradem niedoszlego zlodzieja. Prosty motyw na bazie zwyklego paralizatora, z tym ze jak sobie wyobrazilem ze mnie przez przypadek mnie cos takiego porazi to zaniechalem jakichkolwiek prob. :roll: Pozostal tylko na papierze, podobnie jak projekt urzadzenia do zdalnego wysadzenia w powietrze samochodu w razie jego kradziezy :P Mialo sie kiedys fantazje.. [zlosnik]

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 2116615
beet pisze:
Lepiej tego nie pisz na forum bo nim sie obejrzysz jakis podejrzany dzwig zajedzie pod Twoj dom

usmiałem sie jak 2lata temu na pasażu przy głównej ulicy miasta stanąłem na zakazie i ide do auta a tam laweta (jakis bardzo zabytkowy złom) nie mogl wciągnąć mojej w123 :D (pewnei nowsze wyciągarki dały by rade :( )

beet pisze:
Prosty motyw na bazie zwyklego paralizatora, z tym ze jak sobie wyobrazilem ze mnie przez przypadek mnie cos takiego porazi to zaniechalem jakichkolwiek prob.

ja kiedyś zrobiłem coś takiego w swoim fordzie probie tyle ze było to na bazie cewki zapłonowej i podłączone pod izolowane od karoserii i przerabiane klamki - zrezygnowałem jak układ pewnej zimy przestał działać poprawnie i miałem problem z wejściem do auta, po za tym za coś takiego jest przewidziany paragraf :D

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

No wlasnie, problem jak takie wynalazki obroca sie przeciwko wlascicielowi :-? Tylko dlatego zaprzestalem dzialan w kierunku uruchomienia mojego projektu. Mogloby troszke dziwnie wygladac jakby prad mnie zaczal kopac gdy stoje na swiatlach.. wygibasy conajmniej jak na love parade 8) A co do paragrafow to niestety mam "przyjemnosc "wkuwac je na studiach, ale mam nadzieje ze kwestia zabezpieczenia mienia zostanie troche rozszerzona [zlosnik] Swoja droga po co ktos ma ciagnac za klamke skoro to wlasnosc prywatna? Ze juz nie wspomne o wejsciu do srodka. Oj chyba niedlugo cos znowu pomysle w tym temacie [zlosnik]

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00