MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw cze 26, 2025 5:57 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Witam

Wymienilem gaznik w moim MB, jest to troche nowszy typ niz byl (Stromberg 175CDTU). Ale gaznik ten wymaga regulacji oraz ogolnie - fachowej reki.. W zwiazku z tym moje pytanie: zna ktos warsztat/osobe w trojmiescie lub okolicach, ktora takiej regulacji zechcialaby sie podjac.. ? W Gdansku-Oliwie (kolo hali) jest polecany przez wszystkich zaklad specjalizujacy sie w remontach gaznikow... ktorego przedstawiciele na haslo "Stromberg" zaczeli dziwnie mrugac oczami, spogladac na zegarek oraz spogladac za siebie... :roll: . Jesli ktos kojarzylby osoby sklonne podjac wyzwanie - to bardzo prosze o info... Na razie gaznik funkcjonuje o tyle, ze w miare dziala jedynie po rozgrzaniu - natomiast sa klopoty z "zimnym" rozruchem (rozjechany uklad ssania, uszkodzona spirala grzewcza).
Posiadam don dokumentacje (po barbarzynsku niestety ;) ) - chodzi o spedzenie jakiegos czasu ze srubokretami i analizatorem - oraz posiadanie wiekszej niz moja [zlosnik] wiedzy w tym temacie...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jesli nie podjeli sie tego magicy spod hali (a oni chyba sa jednym z lepszych warsztatow w 3miescie, ale tylko gazniki robia), to sprobuj podjechac do Jarka Szulfera, facet prowadzi warsztat na hynka na zaspie, nieopodal przystanku kolejki skm (auto-motor, mechanika pojazdowa, hynka 8/1)
Mlodych to moze raczej nie dopuszcza do gaznika, ale szef, jesli sie podejmie, zrobi to fachowo. Ja bynajmniej jezdze tylko do niego.
No i targuj sie z nim ostro [zlosnik]

Powodzenia

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cześć!
Ja polecam warsztat ACH AUTO-SILNIK, Gdańsk, ul. Kościuszki 9. Trochę ciężko tam trafić, znajduje się on w podwórzu, w rogu ulic Kościuszki i Kilińskiego. Prowadzi go pan mgr inż. Adam Cholewczyński, tel. 601 615 657. Warsztat z zewnątrz nie wygląda może zbyt imponująco, (bo to zwykły szeregowy garaż), ale facet naprawdę zna się na rzeczy. Na pewno widok Stromberga nie wprawi go w zakłopotanie.

Pozdrawiam

P.S. Dodam jeszcze, że jest to jedyny machanik jakiego dotąd widziałem, który pracuje w krawacie i czystym, wyprasowanym fartuchu.

Tytuł:
postmajtek

Oczywiscie dziekuje za namiary, postaram sie je sprawdzic. Niestety czuje, ze autku brakuje mocy :( - nie jest to szczyt mozliwosci tego "zestawu" [zlosnik] . Abstrahujac juz od "przepalu" paliwa... :( :( :( . Mam nadzieje, ze ktorys z nich bedzie w stanie cokolwiek wymyslec... :roll:

Jak do nich strzelano - umierały... "

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00