Ocet pisze:
Moglbys podac jakies przykladowe ceny?
Tylny most 240D
ja: ile kosztuje tylny most 240D:
on: 300 euro
ja: ze co? slucham? tak duzo?
on: sam most? to 200 Euro, calosc 300 (nie wiem co mial na mysli mowiac calosc)
Podlokienik (leniuch):
-pod kolor mojej tapicerki, textylny - 40 euro, nie targowalem sie, w polsce za identyczny chcial gosc w slomczynie 160PLN i zlotowki mniej, akurat podlokietniki na ebay osiagaja kosmiczne ceny do 100 Euro:)
Silnik 240D:
-600 Euro jesli oddasz stary
-800 Euro bez oddawania
-200 Euro przekladka
tu mowil bez zajakniecia i nic taniej nie chcial, czyli drogo za 800 Euro dostalem oferte silnika z 80tys przebiegu, tutaj takich nie mieli. Pokazali mi najlepszy motor (odpalili) 240D 600 tys byla taxi z Danii, silnik po przekladce chyba od busa, bo troche inna gora od mojego, caly zafajdany, troche mocno sie trzasl, ale cykal nie najgorzej. Ile silnik przejechal nie wiadomo. Drugi sam znalazlem na placu 240D 150 tys. przebiegu. Silnik czysciutki, nawet z orginalna naklejka z intrucja jak regulowac obroty, wszystko ladnie, nawet odpalil po 30 minutowej walce z akumulatorem, dolaniem paliwal (caly zapowietrzony), chodzil jak zegarek, choc cos jakby lomotalo troche (nie jestem pewien, czy to przez brak tlumika, czy juz bardzo dlugo nie palony). W kazdym badz razie wrazenie robil o wiele lepsze od 1, ale caly czas sie upierali ze 1 to igla:) Interes prowadzony przez Arabow, wiec jakos nie mam do nich zbytniego zaufania. Z Toba po niemiecku, miedzy soba po swojemu i nie wiesz co tam wygaduja, czy szefie walim go po pysku, czy jeszcze nie:)