Witam,
moim problem są dziwne wskazania temperatury cieczy chłodzącej. Przy zimnym silniku jest w miarę ok, ale gdy się silnik nagrzeje wskaźnik zaczyna drgać i to bardzo intensywnie. Zakres drgań mniej więcej od 80/85 do 100 st. Przy wyłączonym silniku natomiast pokazuje normalnie 80 st. Gdy próbowałem naginać przewód, ruszać nim żeby wywołać jakąkolwiek zmianę wskaźnika, ten ani drgnął. Z początku myślałem właśnie, że może problemem jest przewód elektryczny. Potem wymieniłem czujnik na nowy. Niby przez chwilę było lepiej, ale w końcowym rozrachunku sytuacja nie uległa zmianie (wskaźnik skacze mniej więcej do 100st.). Podkreślam, ze zmiany wskazań nie są płynne i powolne. Zdarzają sie momenty, w których strzałka stoi w miejscu i pokazuje stałą temperaturę, jednak po chwili znowu zaczyna drgać.
P.S. Niedawno zauważyłem wyciek w górnej części chłodnicy. Osobiście uważam, że nie miałoby to takiego wpływu na wskazania temperatury, ale może ktoś coś podpowie w tej kwestii. EDIT Przepraszam za niegramatyczny tytuł... Pozdrawiam Marek C.
|