MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 10, 2025 6:00 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: powitanie
nowy

Numer GG: 7513998
Witam pochodzę z Lublina. Ja i mój brat ( który pokazał mi to forum ) kupiliśmy dawno temu mercedesa w 115 w stanie jeżdżącym z motorem 2.0D,który przyjechał z Baligrodu do Lublina o własnych siłach [zlosnik] (co to była za wyprawa). Mieczysław został rozebrany praktycznie odrazu i oczywiście walka z blacharką . Po drodze okazało sie że to powinien być 3 litrowy dirsel z automatem że 3 litrowego diezla ze 115 ze świecą w ręku szukać to kupiliśmy całą beczkę z 3 litrowym motorem w automacie z blachą nie do odratowania ale samochód też o własnych siłach wrócił na podwórko. To co przydatne został z beczki wyciągnięte silnik na stół został rozebrany złożony na nowych uczczelkach i z przyzwoitości wymieniłem pierścionki ( stare leżały w tulei jak te nowe ) dotarte zaworki itp. i potem mi sie urodziło dziecko moj brat ma już 3 i miecio stał tak ze 4 latka no ale i na niego teraz pora przyszła żeby go skończyć no i będe miał pierwsze pytanie ale w osobnym poście apropo oryginalnej podstawy filtra oleju do w 115 bo jak każdy wie jest w innym miejscu niż w 123.

Tytuł: Re: powitanie
weteran
Awatar użytkownika

Czołgiem, kilku w Lublinie nas jest i kilku ma taką wiedzę. sześćset 4 6 dwa cztery 767 - zadzwoń a wprowadzę Cię do organizacji podziemnej :D

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00