Witam! Proszę o pomoc. Otóż zrobiłem już zawieszenie całe z przodu i zabrałem się za tył. Teraz z lewego tyłu wymieniłem w wahaczu tuleje i poduszke łaczaca belkę z podwoziem. Wszystko ładnie poszło, poduszka wprasowana, tylko nie mogę jej przykręcić już od trzech dni. Robię to na betonie w garażu, jedna strona podniesiona z tyłu. Problem tkwi w tym, że śruba wchodząca w rurke wystającą z podwozia haczy stożkiem o krawędź rurki i nie idzie jej w żaden sposób wbić, włożyć. Pchałem brechą zawieszenie w tył i nie chce dalej wskoczyć. Podnosiłem z jednej z dugiej strony auto i nic, dalej nie daje włożyc sie. Wadzi od przodu, tak jakby trzeba było pchnąć zawiesznie do tyłu ale pcham i nie chce za cholerę wskoczyć. Już nie mam siły, 3 dni, łącznie 15 godzin męczarni by to włożyć. Nadmienie, że szukałem tutaj na forum ale nic nie znalazłem w tym temacie. Już mnie szlag trafia. Może źle wprasowana poduszka ? i trzeba ją wybić i wprasowywac razem ze śrubą ?! Czy może kant rurki oszlifować pilnikiem ? Sam już nie wiem, stara rozsypała sie jak odkręciłem śrubę i opuściłem belkę. Proszę o pomoc szanownych forumowiczów, gdyż już nie mam nadziei. Dziękuję bardzo ! Pozdrawiam serdecznie !
_________________ MB W115 220 D 1974 r.
|