Poszukaj na forum, Marcin280e pokazywal jak zreanimowac oryginalny blotnik przy pomocy Klokka. Ta metoda wedlug mnie jest bardziej wlasciwa niz mietolenie klokka przy pasowaniu, a potem jego tynkowanie- lepiej juz miec otynkowany oryginal. Raz przezylem pasowanie podrobek i trzeba bylo dospawac kawalek rantu przy drzwiach, zeby szczelina byla rowna, poza tym sa niegogiete przy zejsciu z pokrywa silnika i zawsze jest tam za duza szpara.
Sprobuj progi z Szemudu, ja wstawialem juz kilka do 123 i sa porzadnie wykonane, z grubszej blachy niz Klokki, a kwestia zywotnosci to jak wyzej PiotrH napisal.
Nie polecam zadnych reperaturek do drzwi, bo sa niedokladnie wykonane i cena jest nieadekwatna do nakladu pracy. Sam zrobisz lepsze.
Tylna sciana do /8 z podrob to disaster, wiec tylko oryginal, podloga bagaznika jest tylko dostepna w ASO.
Polblotniki tylne lub reperaturki rantu mozna smialo stosowac, do nich nie mam zadnych zarzutow.
Reszta gratow do wykonania we wlasnym zakresie lub odzysku z innych dawcow, Czasami trafiaja sie jeszcze takie ze zdatnymi elemetami do odzysku- naprawde
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)