Skoro to oryginalne 3.0 to zaryzykowałem rozpoczęcie remontu. Nie znalazłem instalacji, ani przycisku do włączania tylnej lampy przeciwmgłowej, o lampie już nie wspominając..... jak to wyglądało?
Dalsze prace odkrywkowe spotęgowały powagę sytuacji. Za tym idzie realna groźba odłożenia czy też zaprzestania dalszych prac. Wydłuży się czas i nakłady na przywrócenie samochodu do ruchu. Na obecnym etapie w grę wchodzi remont kapitalny, albo czekanie na „lepsze czasy”. Jako, że moja wiara w poprawę jest żadna od dziś zaczynam poszukiwanie części bez których gwiazda błyszczeć nie będzie. Potrzebna pomoc doradztwo i uwagi w temacie gdzie co można dostać i jakie materiały warto stosować. Niestety środki są mocno ograniczone, stąd muszę nimi rozporządzać racjonalnie i na opinie w tym temacie również liczę.
Obecnie potrzebne części:
1. błotniki przednie
2. uszczelka szyby przedniej
3. uszczelka szyby tylnej
4. prowadnice szyb w drzwiach – 4 sztuki
5. zgarniacze zewnętrzne szyb – 4 sztuki
6. zderzak przedni
7. zderzak tylny
8. uszczelka bagażnika
9. pedał gazu
10. wkładka zamka drzwi kierowcy
11. guma naklejana na próg wnęki drzwi p.l.
12. nakładki na korbki – czarne – 2 sztuki
Rdzawe naloty na wnękach kół przednich nie wróżyły nic dobrego........
mimo to obraz widoczny po zdjęciu błotników spowodował chwilową utratę czynności serca

......
Jestem ciekaw jak Wy sobie poradziliście z odtworzeniem części potrzebnej do mocowania błotnika, może jest do tego jakaś reparaturka?
Znajdzie się ktoś do pomocy przy regeneracji odbłyśników reflektorów i halogenów?
Nie mogę się już doczekać kolejnych niespodzianek

, ..... ciekawe co z tego będzie.....
Pozdrawiam