MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 24, 2025 5:30 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 34862
Koledzy,

Upatrzyłem sobie W115 z Bogatyni.
Chce po nią jechac w przyszlym tygodniu, ale najpierw chciał bym wiedzieć czy któryś z was widział juz ten samochód i moze powiedzieć zebym sobie darował ponad 500 kilometrową podróż ? Albo moze moze osobiscie go obejzec bo ma blisko ?

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam,
Kuba

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

a za ile ta gwiazda ?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

z wszystkimi naprawami w 6 tysiach sie zamknie. <br>Dodano po 8 minutach.:<br> oczywiscie jesli stan jest zgody z opisem i wieloma innymi zdjęciami.

Jednak wolal bym zeby ktos kto mieszka blisko podjechal go obejzal, jesli sie taki ochotnik nie trafi, sam z wielka przyjemnoscia pokonam ta trase - w sumie 1100 km [zlosnik]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

A '76 były składaki? Po co?

Tytuł:
swój chłop

heh, ja pojechalem po swoja prawie w ciemno, tez w ten rejon
najlepsze bylo jak dojezdzajac zadzwonilem do goscia, a on tłumaczac jak dojechac, zakonczyl: bedzie taki wielki szyld - skup złomu, to wlasnie tu...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

zenek.s pisze:
bedzie taki wielki szyld - skup z³omu, to wlasnie tu...

[zlosnik] , dobre

Tego sobie chyba odpuszczę ze względu na wymieszanie serii i niejasności składakowe. Rok produkcji 1976 w ogóle mi nie pasuje do zdjęć. No ale moze ktos mi to wszystko wytłumaczy?? :)

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
Kubitus pisze:
z wszystkimi naprawami w 6 tysiach sie zamknie. [zlosnik]

Hehe czytałeś Classic Car? Tam gość też tak myślał jak kupował dużego Fiata [zlosnik]
Ja bym lepiej nie zakładał określonej kwoty.
;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam,

zenek.s pisze:
heh, ja pojechalem po swoja prawie w ciemno, tez w ten rejon
najlepsze bylo jak dojezdzajac zadzwonilem do goscia, a on tłumaczac jak dojechac, zakonczyl: bedzie taki wielki szyld - skup złomu, to wlasnie tu...

nie wąsko [zlosnik]

Kubitus pisze:
Tego sobie chyba odpuszczę ze względu na wymieszanie serii i niejasności składakowe. Rok produkcji 1976 w ogóle mi nie pasuje do zdjęć. No ale moze ktos mi to wszystko wytłumaczy??

no skoro auto jest z 1976 roku to powinna to być druga seria - a ja widzę tu lusterka, drzwi przednie z szybami i tylne lampy pierwszo seryjne, a zderzak przedni drugoseryjny :-?

(me: how) pisze:
A '76 były składaki?

no a może to właśnie składak jest zarejestrowany w 1976 roku? Gdybyś miał VIN to moglibyśmy sprawdzić, numer konkretnego egzemplarza - a wiedząc to możemy określić czy auto powinno być drugo seryjne (tak wynika z rocznika) czy może przed rozpoczęciem produkcji drugiej serii opuściło fabrykę. Może wszystko jest orginalne i tylko w papierach jest bałagan - może to być całkiem elegancka i przyzwoita pierwszoseryjna 115stka ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

/8 pisze:
Mo¿e wszystko jest orginalne i tylko w papierach jest ba³agan - mo¿e to byæ ca³kiem elegancka i przyzwoita pierwszoseryjna 115stka

prosze Cie bardzo:

VIN : 11511510334036,
z tabliczki znamionowej kolor się zgadza: 606G - maple yellow

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam,
Kubitus pisze:
VIN : 11511510334036

115 --> w115
115 --> 200D
1 --> kierownica po lewej stronie
0 --> manualna skrzynia biegów
334036 --> numer fabryczny auta

wynika z tego że auto powinno być drugo seryjne, bo produkcja z roku 1973 skończyła się na liczbie egzemplarzy 205255. Teraz Ty musisz się zastanowić i podjąć decyzję czy jest sens kupować to auto i może wracać do orginału. Z 1 serii na 2 chyba bardzo trudno nie będzie powrócić, tylne lampy byś musiał zmienić, drzwi drugo seryjne zamontować, wrzucić inne lusterka (w modelu w123 są chyba identyczne jak drugo seryjne w w115) i ze zdjęć to raczej tylko tyle można powiedzieć ;)

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Z vin-u wynika że totalna końcówka II serii czyli na bank 76 rok. Patrząc dokładniej na te marne zdjęcia dochodzą do wniosku że to może być jakże popularna stylizacja na I serię. Fletnerki i światła łatwo zmienić, o zderzaku przednim nie wiedzieli a uchwyt na tylnej klapie trudno zmienić.
Pozdrawiam
Cytuj:
...drzwi drugo seryjne zamontować, wrzucić inne lusterka (w modelu w123 są chyba identyczne jak drugo seryjne w w115) i ze zdjęć to raczej tylko tyle można powiedzieć ;)

Drzwi nie trzeba zmieniać bo pewnie są z II serii, bezproblemowo przyjmują I seryjną gelanterię.
a Lusterka różnią się jednak nieznacznie

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam, czyli zgodnie doszliśmy do wniosku, że bez większych problemów techniczych i wygórowanych kosztów (po sprzedaniu pierwszoseryjnych gadżetów) można to auto na drugo seryjne przerobić ;)

Tytuł:
wiarus senior

Ja stawiam, ze to przerobiona II seria, mianowice:
1. Kolor gra- ahorngelb
2. Oznaczenie silnika na klapie i raczka
3. Ozdoby rynienek dachowych z plastikiem (II seria), po odu stronach szyby przedniej tez elementy II-go seryjne
Tyle ze zdjec.
Poza tym powinna miec kwadratowe wlaczniki/wylaczniki w drzwiach, nie okragle, date produkcji na wszystkich wezach gumowych przy silniku (miesiac/rok), pokrywke bezpiecznikow zakrecana, nie wciskana, mocowanie lampki w klapie tylnej pod prostokatny wlacznik, przednia scianke z otworami po obu stronach na "wiatrolapy"przedniej klapy.
Przywiez ja do mnie, jak kupisz, a ja ci ja zmienie na II serie po kosztach lakierowania niezbednych elementow [zlosnik]

Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2007 4:53 pm przez Stomek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sam nie wiem, a może by tak go zostawić (I-seria look) bo taki bardziej mi się podoba. Skoro mówicie ze elementy z I-serii są z łatwością przyswajalne w II serii (kierownica tez jest I-seryjna)
Jeszcze sie zastanowię i może w przyszłym tygodniu po niego pojadę. Ale jeśli ktoś będzie mógł podjechać wcześniej i go wybadac, będe wdzięczny.

Pozdrawiam,
Kuba <br>Dodano po 4 minutach.:<br>
Stomek pisze:
Przywiez ja do mnie, jak kupisz, a ja ci ja zmienie na II serie po kosztach lakierowania niezbednych elementow

tak jak napisałem jeśli bym go kupił - zostanie tak jak jest,bo jest ładniejszy po prostu [zlosnik]

a oto pozostałe zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
wiarus senior

Wedlug mnie II seria na 100%- tapicerka siedzen, zbiornik spryskiwaczy bez VDO, pokrywa silnika przykrecana z boku srubami (jak w 123), wczesniej mialy krecone u gory do specjalnych stopek, a do tego nizszy odlew korka wlewu oleju. Poza tym przelacznik zespolony jak w 123 z jedna roznica- nie ma opcji wlaczania spryskiwacza.
To 110% koniec II-ej serii [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00