I tak szczęsliwie wróciliśmy z Essen do kraju, choć pojawił się mały problem techniczny z autem. W drodze powrotnej samochód zaczął przerywać, strzelać w tłumik, nie chciał jechać więcej niż 100 km/h. Po dojechaniu na miejsce okazało się, że śruba mocująca aparat zapłonyowy lekko sie obluzowała co spowodowało przestawienie zapłonu...

Poza tym wszystkie inne podzespoły pracowały bez zastrzeżeń.
W drodze powrotnej, kiedy nie przekraczaliśmy 100 km/h spalanie wyniosło 11,4 l.
Same targi okresliłbym jako jedną wielką ekstazę. Impreza zorgaizowana była w 12 halach wystawowych i 3 placach na zewnątrz. Na zwiedzenie potrzeba min 3 dni! Dla wybierających się w przyszłym roku proponuję małą zprawę fizyczną
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)
, nam odpadły nogi
Ceny części dość wysokie, za antenę hirschmanna padały ceny zaporowe rzędu 100 euro, radio becker europa ok. 200-250euro, odbojniki do maski 1szt-2euro i wiele innych rzeczy w podobnej skali cenowej.
Byliśmy również w osławionej OldtimerHalle w Dortmundzie. właścicielem jest twardo stający na nogach handlarz, ceny zaporowe (antena Hirschmann manualna, używana - 80 euro!), ale wybór olbrzymi szczególnie do W107,W116,W108.
Spotkałem się również z założycielami /8 Club Deutschland, i przedstawicielami Mercedes Club-VDH promując dzielnie nasz Club
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)
Przykleiłem specjalnie "PL"-kę co by nie było wątpliwości skąd docieraja takie auta. Czułem się naprawdę dumny
Poniższe fotki są częścią zdjęc, które niebawem pojawią się na mojej stronie, teraz wklejam jak leci.
Zapraszam na ogląd: