MajsterGarage pisze:
Wez tylko zmień ustawienie fotek, bo cieżko sie ooglada.
Wieczorkiem usiądę i poukładam zdjęcia bo rzeczywiście wyszedł mi niezły miszmasz

Ale jak dopadłem go z fotoaparatem to biegałem wokół pstrykając to tu to tam. Sam zresztą nie wiem, co należy jeszcze koniecznie dozbierać do dokumentacji, żeby była jak najpełniejsza.
kielbik pisze:
przede wszystkim to byla taryfa (...) 623-jasna kosc sloniowa zarezerwowany byl od roku 1970 (?) dla taksowek. Kody tez to potwierdzaja.
Kolor, hmmm, ładny, jednak marzył mi się srebrny z czarnym dachem, lub czarny ze srebrnym

Taki maybachowy byłby wtedy Słonecznik.
Nie znalazłem automatycznej skrzyni...jest 4biegowy manual (jak na moje), chyba, że coś, co na pozór wygląda na manuala w rzeczywistości jest automatem

Jednak wszystko wskazuje na to, że w takim razie skrzynia nie jest oryginalna. I co to znaczy "kij w podłodze"?

Teraz co nie co o taxi:

Przypuszczam, że w tym miejscu zainstalowany był taksometr. Przy czym rekonstrukcja na oryginał wymagałaby takiego urządzenia na pokładzie, prawda? Wypadałoby też założyć na dachu taksówkowego kogucika, skoro to "454 - taxi international", hehe

mojojojo13 pisze:
taxiara to żaden opciach.
Odrestaurowana i w pełni orginalna jest b.ciekawym oldtimerem
Masz rację - żaden opciach tylko full wypasik
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Tak jak pisałem - obawiam się, że te taxi detale będę trudno dostępne nie tylko w Polsce. A bez tego słaba to taryfa. Ale przyznacie, że na forum takiego autka jeszcze nie było
@Żeluś - dzięki za dobre słowo. Masz w 100% rację - jest piękny nawet w tym "łazienkowym" kolorze.
Wszystkim wielkie dzięki za fachowe opinie. Każda wskazówka, czy pomoc na wagę złota.
Tak jak pisałem - szukam dla nas mieszkanka....byleby na miarę kieszeni i w okolicach Poznania.
Dorobię zdjęcia deski rozdzielczej, skrzyni biegów i VINu, jeśli potrzebny.
Serdecznie pozdrawiam
Słonecznik i Patryk