MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 25, 2025 4:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Koledzy a podpowiecie mi od czego tu zacząć by uratować tyłek mojej 115 :( ... Wcześniej pisałem że łamie się na bagażniku ale ??? jak do tego podejść ???
Co radzicie dam jeszcze raz foty...
http://img518.imageshack.us/my.php?imag ... 002dw3.jpg
http://img405.imageshack.us/my.php?imag ... 003dx6.jpg
http://img337.imageshack.us/my.php?imag ... 005gz9.jpg

Może macie jakąś metodę prostą ale skuteczną? czy trzeba rozcinać blachy??? :-?
O jakby co to szukam zderzaka tył ładnego... bo koleś od którego brałem tapicerkę i inne graty wcisnął mi tylny od 123 zamiast od 115 a ja głupi nawet na niego nie zerknąłem jak ładowaliśmy auto(zderzaki on ładował dobry kolega!!!!) dopiero jak przyjechałem zorientowałem się że to jest 123 ładny ale :x

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

To zalezy po co masz ten samochod, Na sztuke tak zeby jezdzic to sie da i bedzie sie kupy trzymalo, ale jak masz jakies wozidlo, a /8 chcesz miec ladne na niedziele to kapitalka by sie przydala (chociaz calego tylu)
Pozdrawiam

Daihatsu Cuore '92 - Bo tak...
Jawa 350 '82, WSK 125 '75, WSK 125 '79, WSK 175 '78, Komar, Trike 125 ,
Ex. PF 126p, Buggy 650, SHL M11, WSK 175, wiele innych..

Tytuł:
postmajtek

wozidło na co dzień mam więc 115 może stanąć na jakiś czas by wyleczyć zarywający tył.... może macie jakiś sposób... czy te nadwozia łamią się na nadkolach od środka w bagażniku?/? gdzie są słabe punkty które odpowiadają za to że autko się łamie??

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Obrazek
Tu masz fajną fotkę pokazującą najbardziej newralgiczne miejsce. Tu nie jest jeszcze żle choć jak się przyjrzysz w miejscu gdzie opiera się sprężyna (ten okrąły pierścień jest oderwany) widać że podłużnica ma już niewielką dziurę. Naogół to tu się wszystko zaczyna. Musisz sprawdzić czy u Ciebie podłużnica jest już połatana czy co lepsze nie. Mniej jest roboty gdy bagażnik i podłużnice nie są pospawane w pozycji z opadniętym kufrem. Ale uważam że bez wymiany błotników przynajmniej do listwy się nie obędzie.
http://zelazko.com.pl/cpg/thumbnails.php?album=15
tu masz fotki z operacji podbijania kuferka i remontu podłogi 115 vesy
PS samochód od fotki powyżej jeszcze nie był przełamany.

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
postmajtek

Dzięki Maniek ..:) dziś looknąłem sobie pod spód autka a w szczególności na stan wzmocnień tyłka i nadkoli... widać że ktoś już tam zaglądał przede mną i obawiam się że czeka mnie większa robota... narazie zlokalizowałem jedną dziurka pod kanapą tył pomiędzy płytą grodziową bagażnika a wzmocnieniem podłogi...sądzę że autko nie tyle zarwało się z powodu rdzy i dziur co ze zmęczenia materiału kolo który sprzedawał mi autko powiedział że" Mercedes Panie to mi chałupę postawił tyle nim przewiozłem" ...dokładając do tego że auto jest z hakiem to możemy sądzić że około 300kg w bagażniku 1000kg na przyczepce +kierowca i majstry to następne 250kg więc coś musiało ustąpić.. :-? no ale ... autko wystawiłem na allegro i jak go nie sprzedam tym razem biorę się grubo za robotę... zaczynam od prostowania tyłka.... :x oj czeka mnie niezła przeprawa... tylko teraz jeszcze troszkę czasu by się zdało ...mogli by jeszcze dobie dołożyć ze 4 godziny może by wystarczyło czasu ale zdrowia na pewno nie.. :)
Jak będziecie coś mieli jeszcze z informacji dotyczących zarywających się tyłków będę wdzięczny...
Niebawem jakieś foto zapodam...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00