MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 13, 2025 8:40 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Klubowicz
Awatar użytkownika

Opadam z sił!! Ostatnimi czasy montowałem aluminiowe nakładki (te pokryte materiałem) na krawędzie wnęk drzwi, montowałem je 3 godziny i dupa! Większość pogiąłem, lakier pokaleczyłem a efekt jest taki, że żadnej nie założyłem. Prężą jak cholera nawet jeśli je uformowałem to wyskakują z zaczepów, a te zaczepy to osobny temat… - idealny sposób na zdzieranie lakieru do gołej blachy. Nie chce mi się już gadać. Macie może jakiś patent na założenie tego g….a.

Pocieszeniem jest zamontowanie nowej wykładziny -chociaż to mnie podtrzymało na duch, choć nie do końca. Wszystko było ok., ale pomysłowy Pan tapicer wpadł na pomysł wyklejenia również elementów na których oryginalnie jest blacha. Sami zabaczcie. Acha, zostały mi stare chodniki w stanie określiłbym dobrym, więc jeśli ktoś chce mogę odsprzedać. Jedynie chodnik kierowcy ma wycięty element gumowy, ale przecież zawsze można wszyć inny.
Zostało mi jeszcze trochę nowej wykładziny może wystarczy na 2 chodniki. Zainteresowanych proszę o maila.
Kupiłem również zapinki do wygłuszenia po deską oraz spinki do boczków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patent Pana tapicera...

Obrazek

Obrazek

pozostałości nowej wykładziny

Obrazek

stara wykładzina ale oryginalna!

Obrazek

arbies, córeczka arbiesa i kot dziadków ;)

Obrazek

Ostatnio zmieniony ndz cze 25, 2006 3:39 pm przez arbies, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
arbies pisze:
Opadam z sił!! Ostatnimi czasy montowałem aluminiowe nakładki (te pokryte materiałem) na krawędzie wnęk drzwi, montowałem je 3 godziny i dupa! Większość pogiąłem, lakier pokaleczyłem a efekt jest taki, że żadnej nie założyłem. Prężą jak cholera nawet jeśli je uformowałem to wyskakują z zaczepów, a te zaczepy to osobny temat… - idealny sposób na zdzieranie lakieru do gołej blachy. Nie chce mi się już gadać. Macie może jakiś patent na założenie tego g….a.

Hej

No nie jest to proste i są z tym problemy. Najlepiej aby zapinki znajdowały się już w listwie aluminiowej i wtedy ją delikatnie zacisnąć tak aby sama zapinka nie miała mozliwości wypięcia. Ona sie tam ma tak schować że nawet śrubokretem jej nie podważysz. Pozatym wtedy dobrze naciągnie materiał na listwę. Boczki przednie i klamerki musisz założyć w pierwszej kolejności tak aby na klamrę wlazł aluminowy profil.

Powodzenia bo wiem że jest z czym walczyć [zlosnik] [cool]

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Dzikęki za otuchę [szalone]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00