MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 12:38 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Czołem,
(Umieszczam tu a nie na giełdzie, bo tu najbardziej stopiętnastkowo.)
Byłem niedawno z drobną sprawą w warsztacie blacharskim przy Al. jerozolimskich w Piastowie/Pruszkowie (nie mam pojęcia, jak się tam stosunki administracyjne mają). Okazało się, że właściciel ma trochę różnych części, przede wszystkim do 115. Miał kiedyś 240D. Widziałem grill i komplet listew w niezłym stanie. Inne: skrzynia ręczna i most (leżą na dworze czymś tam przykryte, z mostu podobno spuszczony olej...), sprężyny przód do 123. Nie widziałem, a podobno są: wtryskiwacze i przewody ciśnieniowe (115), szyby boczne (tylko przód?) do 123. Na pewno są jeszcze inne graty.
Właściciel warsztatu zgodził się, żebym podał jego telefon na forum - (22) 728 15 77. Blacharzem jest miły starszy człowiek, konkretny w rozmowie. Dzwonić i pytać, bo za moim pośrednictwem to wyjdzie głuchy telefon. Lokalizacja (prawie w standardzie GPS [zlosnik] ): prawie dojeżdżając do Pruszkowa (od W-wy), kilkaset metrów za Tesco w Piastowie. Warsztat jest po prawej stronie, przy samych Alejach, jak się zaczyna lekki zakręt w lewo, niebieska metalowa brama w murze, wjeżdża się na podwórko. Można się powołać na Przemka, od szarej beczki i żółtej Felicii (to teściów), ale nie wiem, czy to pomoże w negocjacjach [zlosnik] .
Ewentualnie mógłbym do niego wpaść zrobić jakieś zdjęcia, ale raczej wyjątkowo, bo on pracuje wtedy, kiedy i ja.
Good luck,

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ależ mi stracha napędziłeś. Pobieżnie przeczytałem i się zaczęłem zastanawiać czy moi rodzice nie eksmitują mi mojego bałaganu [zlosnik]
Dopiero po drugim przeczytaniu doszedłem że chodzi o warsztat trochę wczesniej.
Prawdę mówiąc mając na uwadze że 10 lat tam mieszkałem a teraz często bywam to nie wiem o który warsztat chodzi. jest ich tam pełno tak mniej więcej w co drugim podwórku. Spróbuje dziś podjechać i się rozejrzeć z aparatem.
Pozdrawiam
Mcihał

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Maniek pisze:
Ależ mi stracha napędziłeś. Pobieżnie przeczytałem i się zaczęłem zastanawiać czy moi rodzice nie eksmitują mi mojego bałaganu [zlosnik]

OT: Jak prace przy Twoim T/8? [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Nie byłem bo już późno było ale zlokalizowałem ten warsztat. jest to w zasadzie zaraz za światłami druga posesja, taka wielka chałupa a w jej parterze warsztat. Duzy szyld "Auto Body" zdaje się. Spróbuje jutro może jeszcze nie będzie zamknięte.
Sebian pisze:

OT: Jak prace przy Twoim T/8? [oczko]

:roll:
Nic Panie, narazie jedynie zbieractwo czynię.
Zaczęłem już nawet zasysać taką jedną piwniczkę pełną gratów do /8 i w123 Zdaje się że niezła kopalnia.
Poza tym wypatruje okazji tak jak z tymi drzwiamy czy lampkami było. Teraz by się przydało komplet popielatej tapicerki w MB texie gdzieś wyniuchać, ale to zdaje się rzadsza sprawa od skóry nawet [szalone]

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Maniek pisze:

[zlosniki]
W sumie, nie wiedzšc dokładnie gdzie mieszkasz, mógłbym Cię niechcšcy zadenuncjować. [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Witajcie!
No byłem własnie u tego pana. Pogadaliśmy o samochodach i innych tam takich sąsiedzkich sprawach.
W sprawie częsci to nie do końca wie co ma i musiałby zrobić porządki. Umówiłem się że jak to zrobi (trzeba poczekać aż się ociepli i z grubsza roztopi) to podjadę, zobaczymy, policzymy i ewentualnie się coś kupi lub calość hurtem - bo tak by wolał.
Z pobieżnych oględzin to widziałem most i skrzynię od 240 ale jakieś takie zapyziałe jak by lata na dworzu leżały i nie wiadomo w jakim to stanie; sprężyny z czerwonym ozn ale nie wiadomo od czego (średnicą to mi na przód w115 pasowały)
Jak coś bedę wiedział konkretnego to dam znać.
Pozdrawiam

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00