MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 10:29 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Specjalista
weteran
Awatar użytkownika

był taki czas gdzie dałem ogłoszenie o sprzedarzy furki zmuszony siłą wyższą no i doigrałem sie , w przeciągu tygodnia miałem chyba z 30 telefonów a o to niektóre pytania potencjalnych nabywców ( nie jako cytat , ale podbnie)-mimo że na kartce było wyraźnie WŁAŚCICIEL MIŁY ALE WYCZULONY NA GŁUPOTE- ale teraz już niemusze sprzedawać samochodu i mam nadzieje że pozostanie ze mną do starości - zakochaliśmy sie w sobie(w115)

- no ładny ładny ale jaka cena(nie była wygórowana)............ :evil: chyba pan żartuje przecież za te pieniądze to ja se moge kupić .... im starszy to chyba tańszy? co nie .......... i sie rozłączyłem

- przyszedł kiedyś koles , znawca- po czym stwierdził (mierzył szczeliny błotnik , maska wkładając tam palca) że musiał być mocno bity prawą stroną - rozje ało mnie i po tym stwierdził że da mi połowe- a ja mam fioła na punkcie swojego samochodu i niechodziło o propozycje $ tylko o głupote w czystej formie

- najlepsze-oglądałem , podoba mi sie tyllko prosze mi powiedzieć szczerze , ba pan wie ja sie znam mialem już kilka mercedesów, Z jakiego samochodu ten silnik bo mercedes 220d nie produkował...........i sie rozłączyłem [zlosnik]

a może i wy się spotkaliście z takimi fachowcami? jeśli tak to szczerze wspólczuje, [/b]

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Ostatnio zmieniony pt maja 20, 2005 8:42 pm przez mojojojo13, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Poprzednim właścicielem mojego auta był z całą pewnością podobny "specjalista". Jak wyłamał się rant przy tłoczku zacisku hamulca to zaślepił "przejście" wycietą blachą z puszki po piwie. Dowiedziałem się o tym próbując wyhamować przed kotem na drodze - gdyby to był człowiek siedziałbym teraz w kryminale. Nie mówiąc o tym że "na oo to można mercami jeździć 30 lat i nic się nie dzieje" - tak mówił.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja juz jezdziłem paroma autami i jak przyjdzie do sprzedazy to mozna by ksiazke napisac co ludzie wygaduja jak dzwonia i ogladaja!Czasami to rece opadaja i normalnie brak słow co wymysla! Kazdy ma jakies smieszne teorie-wszystko jest bite-nieoryginalne maowane itp.Z, doswiadczenia wiem tak jak auto jest wizualnie ładne,niemalowane itp to technicznie nie musi byc igła -kupia....Ale czasami jest naprawde smiesznie.....takie głupoty co sie nasłuchałem to bym sam nigdy nie wymyslił!

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop

Numer GG: 1202652
Ja jak sprzedawałem swoją GWIAZDĘ i miałem telefon a w słuchawce słyszałem cyt" ile on pali " czemu tak drogo chce " takie stare auto a takie drogie" to normalnie mi ręce opadały i się rozłączałem a kiedyś miałem nawet takiego kolesia co przyszedł oglądał i oczywiście wymyślał a że to drogo chce a to że to stare a jak mu się zapytałem do czego chce takiego mercedesa to jak mi powiedział do czego to poprostu szlag mnie trafił i powiedziałem że może sie bujać i nie sprzedaje .
Normalnie szlag mnie trafił jak mi powiedział że potrzebuje żeby pyry (ziemniaki) wozić i pare snopków słomy bo ma gospodarstwo ręce mi opadły .Poprostu byłem chamski i beszczelny i autentycznie powiedziałem że ma sie bujać .Może to ktoś odebrać jako brak wychowania lub chamstwo ale czy nie jest chamstwem i brakiem wychowania tak traktować GWIAZDY jak maszyny rolnicze .

609886857

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Dla niektórych ludzi W115 jest ciągle autem roboczym - można kupić w miarę tanio, jest bezawaryjne, ma duży bagażnik, mało pali. Chyba nie można mieć im tego za złe.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Najbardziej denerwują mnie dzwoniący handlarze. Gościa nie interesuje nic oprócz zbicia ceny, nie pyta o stan , historię , naprawy tylko ile opuszczę. Kiedyś na takie pytanie odpowiedziałem że mogę nawet spuścić o połowę, faceta zamurowało a jak odzyskał głos to zapytał dlaczego aż tyle, powiedziałem mu wtedy że auto jest kradzione i właściwie to mogę oddać mu je za każdą cenę... Nie doczekałem sie aż drugi raz go "odetka" [zlosnik]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Kurna dobre :P

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
swój chłop

witam
przedostatnim razem jak malowalem swoj samochod, czyliz 5 lat temu po jakims czasie cos mi sie zepsulo i kompletnie stracilem cierpliwosc do swojego mercedesa-postamowilem go sprzedac .
dalem ogloszenie w mercmanii i m.i. dolaczylem zdjecia , po jakims czasie dostalem maila od goscia z pytaniem o samochod, o to co jest zrobione.
wypisalem mu litanie (byla dluga) wiecej zdjec, po czym ten gosc oswiadczyl mi ze moj samochod jest w owiele gorszym stanie niz napisalem bo on to wszystko wyczytal ze zdjec ktore mu wyslalem .
trzeba miec maprawde nieruwno pod sufitem zeby ze zdjecia zamochodu w pelnym sloncu, duzym odblysku swiatla od lakieru powiedziec ze samochod nie byl lakierowany i wylazi nan rdza.
koniec tego byl taki, ze doszedlem do wniosku ze chyba nikt poza mna nie doceni mojego mercedesa i zrezygnowalem na jakis czas ze sprzedazy
pozdrawiam
maciej

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00