witam Panowie
Myśle że po moich doświadczeniach i problemach z Urzędem Celnym moge się wypowiedziec w tej dyskusji.
Celnicy kwalifikuja pojazdy mechaniczne (sprowadzane z Unii czy USA ) według nomenklatury scalonej CN - która to nomenklature wprowadziła Unia Europejska. I tak sprowadzajać samochód wyprodukowany po 1980 roku płacimy wszelkie opłaty tak jak za samochód osobowy. Kwalifikuje sie je do kodu CN 8703. Jężeli sprowadzimy samochód wyprodukowany w 1979 roku i starszy to płacimy tylko 7% Vat. Zwolnieni jestesmy z akcyzy i 0% cła. (Kod 9705)
Jeżeli auto ma więcej niż 30 lat jest automatycznie kwalifikowane do kodu 9705 czyli m.in. pojazdy kolekcjonerskie. I nie potrzebujemy wpisu do rejestru zabytków itp.
Ja niestety mam problem , kupiłem auto z 1980 roku, posiadam już wpis do rejestru zabytków - czyli mam pojazd zabytkowy - a mimo tego celnik nie chce go zakwalifikowac do kodu CN9705 tylko do 8703 jak zwykły samochód.
Przy kwalifikacji do kodu 8703 za ten samochód muszę zapłacic 9000 zł.
Przy kwalifikacji do kodu 9705 zapłaciłbym 1000 zł.
Moja sprawa jest w toku wyjasniania - bo celnicy nie wiedzą co maja zrobić. Ale musiałem zapłacic 9000 zł zabezpieczenia ....
Jak macie pytania i wątpliowści to pytajcie bo jestem w temacie zorientowany ....
pozdrawiam <br>Dodano po 13 minutach.:<br> podaje ponizej wytyczne unijne którymi posługuja sie celnicy:
SEKCJA XXI
DZIEŁA SZTUKI, PRZEDMIOTY KOLEKCJONERSKIE I ANTYKI
DZIAŁ 97
DZIEŁA SZTUKI, PRZEDMIOTY KOLEKCJONERSKIE I ANTYKI
9705 00 00 Kolekcje i przedmioty kolekcjonerskie, zoologiczne, botaniczne, mineralogiczne, anatomiczne,
historyczne, archeologiczne, paleontologiczne, etnograficzne lub numizmatyczne
1. Pozycja ta obejmuje pojazdy mechaniczne stanowiące egzemplarze kolekcji o wartości historycznej, jeżeli spełniają one
kryteria zawarte w orzeczeniu Trybunału Sprawiedliwości Wspólnot Europejskich w sprawie nr C 200/84 i zgodnie
z tym:
— posiadają pewną rzadką wartość,
— nie są zwykle wykorzystywane zgodnie z ich pierwotnym przeznaczeniem,
— są przedmiotem specjalnych transakcji poza normalnym handlem podobnymi artykułami użytkowymi,
— posiadają znaczną wartość, oraz
— ilustrują znaczący krok w rozwoju ludzkich osiągnięć lub pewien okres takiego rozwoju.
Ze względu na fakt, że pojazd mechaniczny jest zasadniczo artykułem użytkowym o stosunkowo krótkim czasie użytkowania
i podlega ciągłemu rozwojowi technicznemu, mogą być więc zastosowane, na tyle, na ile nie są one wyraźnie
zaprzeczone przez fakty, następujące warunki wstępne, leżące u podstaw powyższego orzeczenia, w odniesieniu do:
— pojazdów w oryginalnym stanie, bez zasadniczych zmian podwozia, układu kierowniczego lub hamulcowego, silnika
itp., co najmniej 30-letnich oraz modelu lub typu, który nie jest już produkowany,
— wszystkich pojazdów wyprodukowanych przed rokiem 1950, nawet jeżeli nie jeżdżą.
2. Obejmuje ona także jako przedmioty kolekcjonerskie o wartości historycznej:
a) pojazdy mechaniczne, niezależnie od daty ich produkcji, które, co może zostać udowodnione, brały udział
w wydarzeniu historycznym;
b) samochody wyścigowe, które, co może zostać udowodnione, zostały zaprojektowane, zbudowane i wykorzystane
wyłącznie do współzawodnictwa i osiągnęły znaczące sportowe sukcesy w prestiżowych krajowych lub w międzynarodowych
konkurencjach.
Dowodem może być odpowiednia dokumentacja, na przykład publikacje informacyjne lub literatura specjalistyczna lub
opinie uznanych ekspertów.
3. Powyższe Noty wyjaśniające, uwzględniając istniejące różnice, mają zastosowanie do motocykli.
4. Repliki, które nie spełniają wymienionych powyżej kryteriów, są wykluczone.
_________________ W116 300SD Turbodiesel
W201 2.3
http://www.w116.pl
|