MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 14, 2025 1:38 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

wrzuć dla potomnych szerszy opis

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

nowy

Ok więc trochę opisu:
Kolor piękny, dźwięk silnika piękny, felgi ok, wyprostowane papiery (nowe numery nadwozia) - tyle z plusów

minusy: buda - miejscami źle wyszlifowany (widać fale), miejscami błędy przy kładzeniu lakieru, chromy utlenione, część z wgnieceniami. Zewnętrzne gumy bardzo zmęczone i po prostu przyklejone na jakiś mocny klej i poczernione. Plastiki i chromy nie przylegają tak jak powinny, kołki wyskakują. Na zdjęciach z prac które zostały mi przesłane widać profeskę, no żywo to praca na kolanie, i byle szybciej auto do żyda.
Środek nowy, ale miejscami niedoróbki, w zakamarkach też niedoróbki, np po odciągnięci dywanów ukazuje się stary lakier, więc buda malowana tylko na zewnątrz. Silnik na zdjęciach piękny i lśniący, z pochromowaną pokrywą zaworów. Na żywo to tego chromu już nie było, a auto ponoć zrobilo ok 100km wiec nie wiem czym to było psiknięte.
Ogólnie brakowało kilku elementów - to tu uszczelki, tam śrubki, tam plasticzku.
Mieszanka paliwa zbyt bogata i auto na jałowym wkręcało się na obroty. Jakiś wyciek ze skrzyni.
Nawet nie zaczynałem negocjacji cenowych bo nie było sensu pakować tego na lawetę i za 20tys, bo większość prac trzeba powtórzyc. Ba, przejechałem 1500km wynajętą lawetą i nawet nie chciało mi się nim przejechać.

No nic, pozdrawiam ;)

wiarus senior

Pewnie Pan na etapie remontu uświadomił sobie, że dopięcie qp na ostatni guzik pociągnie za sobą tyle roboczogodzin, że i 50000zł nie pokryje kosztów pracy, więc poszedł na kompromis. Zycie :roll:
Kolejny przykład ,że wynajmuje się lawetę i jedzie sie 1500km wybierać w nietykanych sztukach mając taki budżet [zlosnikok]

nowy

Stomek, true...
Lepiej brać dziewice,. niż "odrestaurowany" w wulkanizacji [zlosnikz] Z drugiej strony moja wina, bo zamiast poprosić kogoś z tego województwa to jechałem sam. No ale czekałem dwa dni na autoryzację postu przez moda i nie miałem czasu, ze względu na wyjazd za granicę.. Na forum C124 na którym siedzę, zawsze ktoś podjeżdza obejżec autko, kto ma blisko.
Pozdrawiam.

wiarus senior

Tutaj sprawy oględzin są załatwiane niemal od ręki. 16.10 poprosiłem tu na forum o oględziny, po dniu miałem wystarczającą odpowiedź , aby samemu się pofatygować.

wiarus junior
Awatar użytkownika

Nie poznaliście się na rarytasach dla kolekcjonera: [hihi] [hihi] [zlosnikhihi]

http://www.klasyczny.com/sowka-ze-stutt ... l-puchacz/

To teraz już wiem, że nigdy nie będę "klasyczny". [zlosnikhihi]

nowy

Dobry wieczór.

Pozwoliłem sobie odkopać ten temat, gdyż od pewnego czasu szukam Mercedesa W115. Znalazłem takie ogłoszenie:

http://bandulik.otomoto.pl/mercedes-benz-200-w-115-2-0-d-C31043432.html

Czy ktoś z userów ma jakieś informacje na temat tego samochodu? Przyznam, że mam dosyć dużo km do tej miejscowości, więc oględziny wstępne raczej odpadają :-? . Jutro mam zamiar telefonować i dowiedzieć się coś więcej. Może jednak ktoś zna ten samochód? Troszeczkę niepokoi mnie nasycenie tego odcienia żółci - takie seryjnie wychodziły? O co ewentualnie pytać?

Z góry dziękuję za pomoc, gdyż chciałbym wejść w posiadanie takiego Mercedesa, a wiem jak trudno na rynku o w miarę przyzwoite egzemplarze.

Pozdrawiam,

Marcin [zlosnikz]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00