Witam,
Serdecznie dziękuje za podpowiedź.
Byłem już u tego fachowca i nie mam co do tej osoby zaufania.
Zajechałem i opisałem swoje objawy i gość powiedział abym przyprowadził samochód to zobaczy. Zaczął bardzo profesjonalnie od sprawdzenia cewki, zapłonu gdy okazało się że to mam w porządku ustawione zaczęła się zabawa z gaźnikami. Po tym co zobaczyłem w jaki sposób fachowiec zabrał się za gaźniki to śmiało mogę stwierdzić że o gaźnikach Zenith nie ma zielonego pojęcia. Zaczął na chybił trafił ustawiać mi dysze ponieważ stwierdził że to może coś dać. Sam przyznał że nie wie dokładnie jak mają być ustawione i żebym najlepiej na necie sprawdził. Po 2-3 godzinach stania i patrzenia jak rozkręca mi gaźniki i przedmuchuje sprężarką, wystawił rachunek kilkaset złotych. Poczułem się troszkę oszukany ponieważ to co ten Pan zrobił równie dobrze mógłbym zrobić sam w domu (przedmuchanie dyszy sprężarką). Samochód oczywiście nadal miał te same objawy jak przed przyprowadzeniem do mechanika. Podkręcił mi obroty że samochód pracował jak odrzutowiec
Podsumowując:
- fachowiec przyznaje się w trakcie roboty, że nie zna dokładnie tych gaźników, ale kontynuje robotę po czym nie eliminując przyczyny wystawia moim zdaniem zbyt wysoki rachunek, tłumacząc się że jak adwokat przegra sprawe też trzeba jemu zapłacić
Nie mam zaufania co do takich fachowców i omijam ich. Ja już z usług tego Pana nie skorzystam.
Obecnie samochód jest już po serwisie u innego fachowca i zniknęły wszelkie objawy z którymi się borykałem tyle czasu.
Obecnie poszukuję części do gażnika :
podciśnieniowy regulator wolnych obrotów
Ma ktoś pojecie gdzie można nabyć taką część bo mam problem ze znalezieniem .
Pozdrawiam.