MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 15, 2025 9:29 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
swój chłop

Hej, gaźnik możesz dobrze wyregulować w Białym:

Warsztat regulacji gaźników i wtryskówwięcej informacji‎
Jęczmienna 51
Białystok
85 675 23 05

Ja dwa razy korzystałem i polecam. Samochód zaczął równo palić, przestał przygasać, dostał odczuwalnie lepszego kopa. Starszy pan zna się na rzeczy i robi to szybko starannie i profesjonalnie. Myślę, że jeśli problem u Ciebie dotyczy gaźnika, to to naprawi albo przynajmniej się dowiesz, że kwestia jest gdzie indziej.

postmajtek

Witam,
Serdecznie dziękuje za podpowiedź.
Byłem już u tego fachowca i nie mam co do tej osoby zaufania.
Zajechałem i opisałem swoje objawy i gość powiedział abym przyprowadził samochód to zobaczy. Zaczął bardzo profesjonalnie od sprawdzenia cewki, zapłonu gdy okazało się że to mam w porządku ustawione zaczęła się zabawa z gaźnikami. Po tym co zobaczyłem w jaki sposób fachowiec zabrał się za gaźniki to śmiało mogę stwierdzić że o gaźnikach Zenith nie ma zielonego pojęcia. Zaczął na chybił trafił ustawiać mi dysze ponieważ stwierdził że to może coś dać. Sam przyznał że nie wie dokładnie jak mają być ustawione i żebym najlepiej na necie sprawdził. Po 2-3 godzinach stania i patrzenia jak rozkręca mi gaźniki i przedmuchuje sprężarką, wystawił rachunek kilkaset złotych. Poczułem się troszkę oszukany ponieważ to co ten Pan zrobił równie dobrze mógłbym zrobić sam w domu (przedmuchanie dyszy sprężarką). Samochód oczywiście nadal miał te same objawy jak przed przyprowadzeniem do mechanika. Podkręcił mi obroty że samochód pracował jak odrzutowiec :)
Podsumowując:
- fachowiec przyznaje się w trakcie roboty, że nie zna dokładnie tych gaźników, ale kontynuje robotę po czym nie eliminując przyczyny wystawia moim zdaniem zbyt wysoki rachunek, tłumacząc się że jak adwokat przegra sprawe też trzeba jemu zapłacić :)
Nie mam zaufania co do takich fachowców i omijam ich. Ja już z usług tego Pana nie skorzystam.
Obecnie samochód jest już po serwisie u innego fachowca i zniknęły wszelkie objawy z którymi się borykałem tyle czasu.

Obecnie poszukuję części do gażnika :

podciśnieniowy regulator wolnych obrotów

Ma ktoś pojecie gdzie można nabyć taką część bo mam problem ze znalezieniem .

Pozdrawiam.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00