PK2 pisze:
który można od czasu do czasu znaleźc na eBayu (chyba jest nawet oferowany teraz).
moze znajdziesz link? przekonalibysmy sie ile takie cacko jest warte... (wcale bym sie nie zdziwil, gdyby poszedl za 300 - 400 EUR)
PK2 pisze:
Zupełnie nie podzielam wyrażonej opinii o "niekompetencji" MB Classic Center.
nie zrozumielismy sie... chcialem tym, byc moze troche skompliowanym stwierdzeniem, wyrazic moja negatywna opinie co do kompetencji ASO. Trudno co prawda tak uogolniac w odniesieniu wszystkich, to fakt, ale juz kilka osob pisalo o trudnosciach w uzyskaniu informacji w sprawie kart danych do starszych samochodow. Ja jak chcialem zamowic kluczyk do mojej beki (w ASO Jan Paluch w Katowicach, juz nie istnieje, zastapiona przez przedstawicielstwo w Sosnowcu) to tez wymyslali cuda na kiju, kazali przyjezdzac, pokazywac (auto bylo akurat uziemione). W Niemczech, na podstawie dowodu rejestracyjnego, zalatwilem wszystko w 15 minut a kluczyk odebralem dwa dni pozniej. A moze co kraj to obyczaj? W VW w Katowicach przy zamawianiu tabliczki znamionowej wymagali ode mnie zniszczonej a ja nie mialem bo zgubila sie/odpadla (kupilem auto bez) a nie ulegla uszkodzeniu w wyniku wypadku. W Mannheim dostalem, na podstawie (polskiego (!)) dowodu rejestracyjnego, w ciagu 4 dni zamiast 3 tygodni (!) i za 70% ceny proponowanej przez dr'a kulczyka (inne czesci maja ceny podobne do niemieckich)
PK2 pisze:
Ja osobiście mam z nimi doświadczenia akurat odwrotne, chętnie i fachowo pomagają
co do MB Classic Center to sie zgadzam, moze z malym zastrzezeniem co do "chetnie"
PK2 pisze:
Dużym mankamentem jest dłuuuugi czas odpowiedzi na e-maile
na moje e-maile odpowiadaja na drugi, najdalej trzeci dzien. To dlugo?
Pozdrawiam