Idzik pisze:
Jeżeli jest to auto zabytkowe to nie musi być opłacane OC przez cały rok (minimum 30 dni w roku), ale wtedy musi być zarejestrowane jako zabytek (żółte blachy)
No i nie moge sie zgodzic z kolegą Idzikiem.Auto nie musi posiadac żółtych blach, natomiast musi posiadać orzeczenie rzeczoznawcy że samochód posiada wartość historyczną(Kwalifikuje się każy powyżej 25 roku życia

); koszt takiego orzeczenia to ok. 300zl.Ja zrobiłem to w PZMot.Aha pojazd musi być w conajmniej 75 % orginalny, czyli żadnych tam dodatków, kombinacji, przeróbek itd. Dla pewności podam ci nr ustawy mówiącej o powyższym, co znajdziesz również w Automobiliście ze stycznia br.: "Ustawa o Ubezpieczeniach Obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych" z dnia 22 maja 2003 opublikowana w DZ. U. z roku 2003 Nr 124 poz. 1152. Ustawa weszła w życie 1 stycznia 2004r. Jeśli nie będziesz dużo jeździł naprawde warto zainwestować te 300 polskich złotych, tymbardziej że kwota ubezpieczenia jaką ci wyliczy ubezpieczyciel może cię przyprawić o ból głowy.Podałem ci dokładną nazwę ustawy ponieważ agencji ubezpieczeniowi często nie mają o niej zielonego pojęcia(ja się z tym spotkałem

więc warto naszej polskiej biurokracji czasami wylać kubeł zimnej wody na głowę, nie?).W każym bądź razie dobrze wybrałeś, 115 to cudowne auto - a jak się prowadzi?!!
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
.Życzę ci udanego zakupu i wielkiej przyjemności z jazdy jak i odrestaurowania swojego cacka.Pozdrawiam