uzarek16 pisze:
Witam Wszystkich
Wczoraj kupiłem Mercedesa w115. autko 16 lat stało. i po niewielkich trudach zapaliło. Dojechałem nim na kołach jakies 50km na lekko trzymających hamulcach. Jest to mój 4 Merceses, ale pierwszy diesel. Silnik pracuje pięknie tylko nie wiem jeszcze czemu tak kopci.
Witaj.
Nie wiem czy to w ogóle był dobry pomysł by odpalać auto które stało 16 lat i jeszcze jechać nim 50km. Olej to pewnie jedynie lepka maź, płyn hamulcowy to śmierdząca woda, paliwo - no W115 na wszystkim pojedzie ale też wypadałoby spuścić, wypłukać bak, filtry zmienić i ogólnie wszystko co możliwe z płynów ustrojowych i filtrów również. Trudno się spodziewać, że po 16 latach auto będzie pykało i nie zostawiało za sobą jakiegoś kopcenia a hamulce będą jak żyleta.
uzarek16 pisze:
blacha jest jak dla mnie idealna jak na tyle lat postoju jeden blotni tylko do roboty nigdzie wiecej nie ma żadnej rdzy. napewno będę potrzebował paru części do niego. np dywanik pod nogi elementy boczków szyby lewej w drzwiach kierowcy. Chetnie bym zniemił kierownicę, kołpaki blaszane najlepiej dwa, opn najlepiej z białą obwudką, tylnie lamy i podswietlenie tablicy rejestracyjnej i ewentualnie silniczka od wycieraczek. tzn on to wszystko am ale mogłoby byc w lepszym stanie. więc jezeli ktoś posiada takie gadżety prosze o kontakt. Mam troche części na wymiane sprzedasz takie jak zegary przednie lamy chromy....
Ogarnij trochę ten język bo aż oczy bolą. Zrób sobie listę i umieść w odpowiednim dziale forum a poza tym na pewno pojawi się więcej rzeczy - im głębiej w las tym więcej drzew - jak zaczniesz grzebać przy aucie to niektóre jego elementy mogą się rozsypać w rękach a niektóre wymagają jedynie przeczyszczenia, rozruszania, nasmarowania i będą jeszcze służyły przez lata.
Czekamy na te zdjęcia.