MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 22, 2025 11:28 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

Jestem tu nowy i mam pytanie, mianowicie intersuje się od roku zabytkowymi mercedesami i wkońcu pora coś kupić i dłubać, i stąd moje pytanie ile waszym zdaniem jest warty ten mercedes w 115 :

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7914639

proszę o szczere wypowiedzi ile można za to dać że w razie draki w remoncie lub braku kasy i zapału sprzedam bez straty choćby na części ;)

Ostatnio zmieniony pt mar 06, 2009 9:56 pm przez KarolS1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cześć, nie wiem czy 500,00zł za niego odzyskasz. Auto do tego ma tablice i dowód może być problem z OC. Egzemplaż strzasznie zapuszczony i zaniedbany. Do roboty praktycznie wszystko. Na moje oko przy dużym zaangażowaniu w pracę nowego właściciela remont znacznie przekroczy 10000,00zł. Poszukaj lepiej auta w lepszym stanie bo może się okazać, że rozbierzesz go i na tym się Twoja przygoda ze starymi Mercedesami skończy. Ostatnio przyjemnośc posiadania W115 w ładnym stanie trochę kosztuje. Tego auta nie polecałbym remontować.

Życzę bardziej udanych wyborów Piotr.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

PiotrH pisze:
Cześć, nie wiem czy 500,00zł za niego odzyskasz.

aż tak tragicznie ? to może rozebrać go na części ?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

KarolS1988 pisze:
PiotrH pisze:
Cześć, nie wiem czy 500,00zł za niego odzyskasz.

aż tak tragicznie ? to może rozebrać go na części ?

W końcu chcesz kupić, czy sprzedać, bo coś tak nie do końca rozumiem. Ze zdjęć niewiele widać, które części mogą się jeszcze do czegoś nadać. Bo szyby to raczej większość ma dobre......pokrywy przód i tył też rzadko są zniszczone. Środka nie widać, listwy też słabo niektóre pogiete, sądząc po wyglądzie zewnętrznym to drzwi też już swoje przeżyły. Auto obecnie wygląda, że nie jest na chodzie więc silnik raczej cięzko zdiagnozować. Jeżeli to Twoje auto, to najlepiej wiesz co w nim jest dobre. Czasem powodzenie sprzedaży zależy od tego gdzie samochód się znajduje.

Pozostaje jeszcze problem z OC.

Wycena samochodu czy częsci na podstawie zdjęć przypomina wrózenie z fusów, co w sumie nie na wiele się przydaje. Mój 115 240 3.0 był w dużo lepszym stanie, przynajmniej wizualnie, zanim go rozebrałem. Chciałem go oddać za darmo - tyle tylko, żeby ktoś zapłacił za nowe części które do niego kupiłem czyli blachy, uszczelki drzwi i elementy metalowo gumowe zawieszenia. W sumie zestaw który każdy prędzej czy później będzie musiał nabyć myśląc o jako takim remoncie 115. Do dnia dzisiejszego jestem jego szczęsliwym właścicielem [zlosnik] , stąd mój optymizm co do cen możliwych do osiągnięcia przez auta wymagajace koniecznego remontu. Niektórzy znajomi kupowali takie skorupy po około 500,00zł z nadzieją, że coś zawsze się z tego przyda i różnie z tym bywało :roll: .

Tak więc jeśli masz to kupić, raczej bym odradzał, a jeśli sprzedać to życzę powodzenia - zacznij od założenia tematu w dziale giełda.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

co do tego czy na chodzie to jest na chodzie ale poprostu więcej stał niż jeździł i sprzegło jest uszkodzone bo wężyki gumowe się posypały. Drzwi wyglądają tragicznie na fotkach ale to nie dziury na wylot, wnętrze nie wiem jak wygląda dokładnie bo jest w pokrowcach, podsufitka jest ok, szyba przednia raczej do wywalenia bo ma odprysk od kamyszków. reszta szyb cała, pokrywa przednia i tylnia cała, podłogi z tylu nie maja dziur bo wywalilem wszystko do blachy, nie wiem jak z przodem, podloga w bagarzniku juz była reanimowana przez kogos więc coś trzeba by poprawić, z tego co wiem to deska jest chyba cała nieuszkodzona. wszystkie klamki drzwi tez ok, hmm lampy przednie ok zderzak tez, tylny wygląda tak ochydnie bo był pomalowany srebrzanka a pod spodem czerwonym podkładem, linie trzymie równe czyli nie złamany, hmm co by tu jeszcze napisać fartuch od kierowcy to złom i błotnik też reszta do uratowania. Silnik jak najbardziej na chodzie jest :)

Czemu pozostaje problem z OC ?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00