MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 22, 2025 11:30 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Jest to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich, a jednocześnie proszę o ocenę tego oto pojazdu:
http://www.allegro.pl/item564210403_mercedes_w_115_najcudowniejszy_osiolek_swiata.html

Chodzi mi o samochód którym można by jeździć i nie za dużo przy nim robić. Nieoryginalny silnik mi nie przeszkadza. Dzięki za wszelkie konstruktywne komentarze, zwłaszcza dotyczące ceny samochodu.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no proszę nie wiedziałem ze po Zgierzu jeździ takie coś ;P a co do oceny, auto na zdjęciach wygląda dobrze, nawet bardzo ale 8tys za takiego kundla?? podaj vin to inni go rozszyfrują i powiedzą co jeszcze zostało w niego wszczepione, no ale z drugiej strony jeżeli ty chcesz auto tylko do jazdy a nie jako hobby to wydaje się to być rozsądnym modelem, ale nie za 8tys

Tytuł:
nowy

Cytuj:
podaj vin

Numer vin być może podam już wkrótce. Bazując na tym już wiadomo, na ile wyceniali byście auto?
Cytuj:
chcesz auto tylko do jazdy

Chciałbym używać go ekstensywnie w sezonie wiosna - lato, a nie jako pierwszy środek transportu. Kupiłbym go ze względu na walory estetyczne (z zewnątrz - silnik, jak pisałem, może być nieoryginalny), natomiast nie chcę by wymagał dużego nakładu pracy. Czy ten merc ma szanse spełnić te kryteria?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

muchowski pisze:
Kupiłbym go ze względu na walory estetyczne

Wybacz ale czerwony lakier, zielone obicia drzwi, niepełne drewno na desce + zupełnie inne na lewarku zmiany biegów (pokrytego materiałem nie pasującym do reszty), kierownica z W123 (i to II seryjnego!), paskudne pokrowce... Nie gryzie Cię to? Ja wiem, że o to można zadbać i pozmieniać ale nie za 8000pln.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

LiveLetDie pisze:
muchowski pisze:
Kupiłbym go ze względu na walory estetyczne

Wybacz ale czerwony lakier, zielone obicia drzwi, niepełne drewno na desce + zupełnie inne na lewarku zmiany biegów (pokrytego materiałem nie pasującym do reszty), kierownica z W123 (i to II seryjnego!), paskudne pokrowce... Nie gryzie Cię to? Ja wiem, że o to można zadbać i pozmieniać ale nie za 8000pln.

czyli tak jak napisałem, autko w dobrym stanie do jazdy na co dzień (jeżeli używasz auta tylko jako narzędzia) ale jeśli chcesz coś więcej to jest to na pewno niezła baza do odrestaurowania (z nieoryginalnym silnikiem), co do ceny się nie wypowiadam bo nie orientuje się aż tak dobrze w cenach /8 ale już w cenach części do MB się orientuje i to na pewno nie będzie autko tanie w przywróceniu mu w miarę oryginalnego wyglądu wiec jeżeli chcesz coś kupić i mieć spokój szukaj dalej

Tytuł:
swój chłop

Witam!
Patrzyłem na to auto,tym bardziej, że też mam skundloną 115 z takim silnikiem.Autem jeżdzi się b.dobrze,ale na zlocie nie otwieram maski.
Co ciekawe auto było wystawione na Allegro w 2007r za 15000.
Nie wiadomo czy sprzedaje stary czy nowy wlaściciel.

Tytuł:
nowy

Cytuj:
czerwony lakier, zielone obicia drzwi, niepełne drewno na desce + zupełnie inne na lewarku zmiany biegów (pokrytego materiałem nie pasującym do reszty), kierownica z W123 (i to II seryjnego!), paskudne pokrowce... Nie gryzie Cię to?

Zgadzam się, że w środku wygląda dość przerażająco.

Cytuj:
w cenach części do MB się orientuje i to na pewno nie będzie autko tanie w przywróceniu mu w miarę oryginalnego wyglądu wiec jeżeli chcesz coś kupić i mieć spokój szukaj dalej

Wielkie dzięki za komentarze, efekt jest jednak taki, że skutecznie zniechęciliście mnie do tego auta, a myślałem o nim całkiem poważnie. :)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
Skundlony, ale jakos tak sympatycznie (przynajmniej pod maska nie wyglada to najgorzej). Na mnie najwieksze wrazenie zrobily wlaczniki z Ikarusa (mam sentyment do tej marki), wlacznik swiatel ze 124 i i wentylator chlodnicy przesuniety w osi z oslona (juz lepiej by bylo gdyby tej oslony w ogole nie zakladac :)).

'71 250 CE, angol

weteran
Awatar użytkownika

muchowski pisze:
Jest to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich, a jednocześnie proszę o ocenę tego oto pojazdu:
http://www.allegro.pl/item564210403_mercedes_w_115_najcudowniejszy_osiolek_swiata.html

wolał bym tego z allegro za 9 tyś gdzie masz fotki z remontu blacharki, jest koloru zielonego jeśli dobrze pamiętam ale nie widze go już na allegro za to podsune ci linka z samochodem który był za 10 tyś to jeśli ci przeróbki nie przeszkadzają to szczęka ci opadnie

http://moto.allegro.pl/item549120912_mercedes_200d.html

porównaj sobie tego czerwonego z tym i zobacz sobie róznice :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00