MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 24, 2025 3:29 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam,
z racji ze mam troszke czasu, zabralem sie za uzbrajanie mojego autka.
niestety nie rozbieralem go i teraz mam troche problemow...
chyba z godzine probowalem zalozyc sprezynke - blaszke od klapki wlewu paliwa i sie poddalem... moze ktos podpowie jak to ustrojstwo tam wlozyc
Ktorys z kolegow jak mialby chwilke moze machnal by fotke uszczelki szyberdachu tej bocznej jak jest zamocowana, bo tez mam z tym problem.
Szukalem na forum, ale nie znalazlem... czy amortyzatory tyl, sa takie same jak w W123?

to by chyba bylo wszystko na chwile obecna, pewnie jak wezme sie za nastepne rzeczy to i beda kolejne pytania,
z gory dzieki za pomoc...

pozdr.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

zenek.s pisze:
Szukalem na forum, ale nie znalazlem... czy amortyzatory tyl, sa takie same jak w W123?

Od W123 pasują do W115 tak samo jak do W116, W126 i R107 :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Składanie samochodu po tym jak ktoś inny go rozbierał to jest masakra. Osobiście jeszcze nie skończyłem, choć robię to już poned rok. Ciągle parę pierdółek brakuje i nie bardzo wiadomo gdzie się to zapodziało, także życzę dużo samozaparcia :D

Tytuł:
swój chłop

heh, samozaparcie faktycznie jest przydatne...
szyberdach zalatwiony
ale do czego sie nie wezme nowe problemy....
postanowilem wymienic gumowe podkladki nad spezynami z tylu
w jakiejs madrej ksiazce znalazlem zeby wyjac amorki, odkrecic zaciski i opuscic most i spezyny same wyjda. Tak tez uczynilem, oczywiscie same nie wyszly, ale pomogłem im rura konkretnych rozmiarow i jakos sie udalo. Po skreceniu wszystkiego do kupy, wrzucam wsteczny...
cos strzelilo, zagladam pod spod, z polosi cieknie olej.
dzis udalo mi sie wymatowac polos i okazalo sie ze kuleczka sobie wywedrowala z wewnetrznego przegubu zostawiajac fajny slad na metalewej puszeczce. Czy ktos zna w warszawie jakis specjalistow ktorzy to naprawia i czy wogole bawic sie w regeneracje(z jakimi kosztami trzeba sie liczyc?) czy szukac czegos uzywanego? choc okreslenie specjalisci chyba nie jest tutaj najtrafniejsze. jeden specjalista (heh do tego pracownik najwiekszego serwisu MB w polsce i podobno nie tylko w polsce) tak polakierowal mi samochod ze pomimo mojego spokojnego usposobienia naprwde bylem mocno ...., nastepny specjalista tak odnowil chromy ze nawet pisac mi sie niechce... niestety chyba tak to jest jak sie chce cos zalatwic po znajomosci... naszczescie aparat tez mi padl i narazie nie bede nikogo katowal obrazem tych dokonan. Najgorsze ze chcialem auto doprowadzic do ladu co by nim do slubu pojechac i to do tego swojego...
ok. wyzalilem sie za wszystkie czasy, a jak ktos moglby polecic jakis warsztat regeneracji przegobow, ew inne rozwiazanie bede wdzieczny

pozdr

YAMAHA VIRAGO '82

www.eltransp.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Byłem swoim na swoim slubie :)
nie byl jeszcze dokończony, ale co tam, ważne że zawiózł nas do USC i potem na przyjęcie :)

Tytuł:
swój chłop

to chyba jakies fatum...
prawa półoś poskaładana na szczescie wystarczylo kupic zestaw naprawczy febi za niecale 90zl ( oczywiscie od w126 od w sklepach jak szukalem do 115 to nie mogli znalezc) zamontowalem, poskrecalem...
wsteczny i znowu strzal, tym razem lewa strona. Czy jest to normalne po opuszczeniu mostu? czy kurcze robie cos nie tak, bo to czyba nie powinno sie tak dziac?? co wiecej przy prawej polosi kupilem ostatni zestaw naprawczy, wiec nastepny na zamowienie, najwczesniej ze 2 tyg.
i wypad do lublina ______ w __________ strzelił.

YAMAHA VIRAGO '82

www.eltransp.pl

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00