MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 25, 2025 4:19 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wnętrze W115
postmajtek

Witam, ponieważ jestem nowym użytkownikiem, zacznę od przedstawienia się. Mam na imię Łukasz i będę "występował" jako Teo
Miło mi dołączyć do tak licznego grona miłośników marki MB :)

Mam kilka pytań,
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy jest szansa że takie
wnętrze się dopierze i będzie wyglądało przyzwoicie, jeśli tak jakie są orientacyjne ceny takiej usługi??
Kolejne pytanko jakie mam to czy przewód hamulcowy(rurka) idący od serwa do zacisku koła tylnego prawego jest w W115 200D taki sam jak w 123??
Chodzi mi konkretnie o to gdzie i jak najłatwiej takie coś kupić (najlepiej we Wrocku)
Z góry dziękuje za informację i poświęcony czas
Pozdrawiam-Teo :) :) [/url]

Tytuł:
postmajtek

Witaj Teo... Miło że jesteś na forum /8 i życzę udanego forumowania....
W sprawie tapicerki się nie wypowiem bo to moja tapicerka i sam nawet jeszcze jej nie próbowałem doprać tylko że teraz już leży w ciepłym i suchym miejscu.... dziś zobaczę jak te zabrudzenia są poważne....
A co do przewodów hamulcowych to nie wiem ale jeżeli mają te same koncówki to musi pasować bo przewód możesz zawsze lekko podgiąc tylko bez przesady...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witaj Teo, udanego klikania.
Co do tapicerki mogę ci doradzić abyś spróbował zastosować odplamiacz, który reklamują w telewizji jako dodatek do prania w pralkach automatycznych: VANISH OXY ACTION. Ja wyprałem całą tapicerkę w swoim 124 (niebieska) i rezultat jest naprawdę dobry, zeszły wszystkie plamy nawet te najstarsze odziedziczone po poprzednim właścicielu (utrwalone przez 4 lata odkąd mam auto), oczywiście przed praniem całości należy wypróbować działanie środka w miejscu jak najmniej widocznym.
Pozdrawiam

W123 250 '81 M123, MB 100D 2.4D '91, W201 2.0D '88 OM601, W124 200TE '89 M102, W124 200E ASB '92 M111

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00