MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 25, 2025 5:33 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam wszystkich!
Postanowiłem sie podzielić z Wami drodzy forumowicze moim kacem moralnym.....a dokładniej mam Mercedesa w 115 pierwszą i druga serie,jest też 107 [zlosnikz] Obecnie drugoseryjna 115 jest w caaaałkowitej renowacji i jeżdże głównie tylko pierwszoseryjną -którą z resztą dużo osób zna bo kupiłem Ją od ''forumowicza''Badera(kiedyś nawet została określona jedną z najładniejszych na forum).A skąd mój kac moralny????Otóż wszyscy-a raczej znaczna większkość jeździ na spoty i zloty swoimi gwiazdkami a ja nie,mieszkam bardzo blisko Warszawy i jakoś ciężko tak pierwszy raz wybrać się na spoty itp....jakoś ostanimi czasy źle mi z tym ,może po trosze to wina studiów ale przecież na przyjemności też powinien byc czas [zlosnikz] [zlosnikz]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Kurcze a Bader się nie pożegnał - tak właśnie zastanwiałem się czemu go nie ma i kto nabył od niego W115. Bader jeśli czytasz tego posta to Pozdrowienia i pochwal się czym brykasz i czy ci nie żal W115 .
Rafał a kaca trzeba klinem - zapisz się do klubu - to ci jakoś na troche pomorze [oczko] i są a przynajmniej powinny byc 2 razy do roku zloty ogólnoposkie ( jeden pod koniec maja ) więc jeśli studiujesz to różnie bywa a drugi na jesień .
Do tego spoty lokalne , na które możesz wpaść bez przygotowania a i tak zostaniesz przyjęty z otwartymi ręcami - a jeśli chodzi o Warszawiaków to jest bardziej niż pewne.
Pozdrawiam

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

....ale nie bójcie się o 115ke Badera jest w bardzo dobrych rękach [zlosnikz] klinem powiadasz Mojojojo13 [zlosnikz] trza spróbować....

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

mojojojo13 pisze:
Kurcze a Bader się nie pożegnał - tak właśnie zastanwiałem się czemu go nie ma i kto nabył od niego W115. Bader jeśli czytasz tego posta to Pozdrowienia i pochwal się czym brykasz i czy ci nie żal W115 .

Nie pożegnał się bo dalej tu zagląda ;)

115 trochę żal, ale jeżdżę dość dużo w trasie i 220D dał mi nieraz nieźle w kość. Był plan wstawienia 2.3 benzynki ale, że poza kolorem auto było w pełni zgodne z datenkartą i zrobiło mi się szkoda rzeźbić.
Czym teraz jeżdżę się nie przyznam bo bym jeszcze został zlinczowany za niewierność do "jedynej słusznej marki" :P
Mogę tylko powiedzieć że jest to całkowita odwrotność 115 ;)

Na forum zaglądam bo kusi mnie żeby jeszcze kupić za pół roku czy rok jakiegoś starszego mercedesa, tylko tym razem zdecydowanie z benzyną i automatem.

Również pozdrawiam [oczko]

Tytuł:
nowy

Witam!

Rafal1987 masz pięknego mercedesa! Parę miesięcy temu niemal codziennie obserwowałem ogłoszenie Badera i modliłem się żeby nikt nie kupił tego /8 zanim ja nie zdążę uzbierać kasyJ Niestety modlitwy nie zostały wysłuchane...

PS. Jakbyś chciał go kiedyś sprzedać to niezależnie od stanu mojego konta na ten moment dojrzała we mnie decyzja o sprzedaży nerki w razie czego, więc pisz;-)))

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam

Na forumowej giełdzie jest takie ogłoszenie np..

http://w114-115.org.pl/forum/viewtopic.php?t=22475

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

witam
Pawcio,zmartwię Cię ale(mam nadzieję)nigdy go nie sprzedam [zlosnikz]
Jestem dumny z mojej Mercedes....

BMW R4 1937
Triumph B200 1932
IFA BK 350 1956
BMW R23 1936

Tytuł:
nowy

zmartwiles mnie...ale Cię rozumiem w 100% :) Oby Ci jak najdłużej służyła! Jest pięęęęęękna! :)

Pawcio_/8

Tytuł:
wiarus junior

Bader pisze:
....
Czym teraz jeżdżę się nie przyznam bo bym jeszcze został zlinczowany za niewierność do "jedynej słusznej marki" :P ...

Jak się boisz powiedzieć na tym forum czym jeździsz to pewnie chodzi o samochód na "F" (francuskie) - pewnie jakaś renaultka albo jeszcze coś gorszego [zlosnikz] [zlosnikz] [zlosnikz] [zlosnikz]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

.....Pawcio,jest PRZEpiękna [zlosnikz]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Rafał - pamiętam że Bader miał plastikowe nadkola pozakładane - jak się sprawuję? nie ma korozji na rantach ? jeździsz nią w Zimę?
Pozdrawiam

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam
Mojo, nadkola na przodzie to świetna sprawa,naprawde polecam takie rozwiązanie i sam nie wiem czy na tył też nie założyć,bo na tyle zbiera się troche błota przy progu i po każdej jeźszie musze je oczyścić.....zero rdzy na rantach,całe błoto nie leci na błotniki a piasek i kamyczki nie''piaskują''Ci auta... <br>Dodano po 5 minutach.:<br> a zapomniałem,jeżdżę tylko wtedy gdy drogi sie suche a o jeździe po śniegu to już nie ma co mówic chyba że w trasie złapie to nie ma wyjścia....no oczywiście-niestety zdarzyło mi sie kilka razy jechać w deszcz chodz i tego unikam a jak już wróce do garazu to szmatka w ruch i wycieram drzwi przy uszczelkach co by woda tam nie siedziała [zlosnikz]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00