Koe pisze:
Witam, nie bardzo wiedzialem gdzie to wkleić więc piszę tutaj.
W związku z niedawnym dzwonem i niedługim końcem umowy ubezpieczeniowej w Compensie (16.01) będę zmuszony zmienić ubezpieczenie (przede wszystkim przepisać je na siebie) - możliwe że niektórzy z was mają większe doświadczenie lub nawet robią w nich na codzień więc proszę was o pomoc. Ustawiłem się już z kilkoma towarzystwami na telefon, ale wiadomo że dla człowieka z ulicy stawki będą odpowiednio wygórowane, zwłaszcza dla 34-letniej gwiazdy, a już szczególnie przez tego jednego dzwona.
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Jeżeli dzwon był z Twojej winy, tzn że przepadają zniżki. Jest jednak pewne ale, z tego co wiem nie wszędzie przepda wszystko, ponoć w HDI samopomoc odbierają tylko 10% - znajomy tak miał, więc nie zapomnij dowiedzieć się o stawkę w HDI jeśłi inne będa wysokie.
Z mojego doświadcznia wynika że mając max zniżki OC na następujące auta: BMW 520 e-34 i Mercedes w 123 200d, Ford Scorpio 2,9 cosworth, płaciłem zawsze pomiędzy 500-580 zł bez względu na zakład, a w konkretnych przypadkach stawki rózniły się niewiele...