dr_FranekStein. pisze:
Wiem że to nie temat na to forum ale postanowiłem jednak napisać...
Nie chodzi o to żebym się tutaj chwalił...nic z tych rzeczy, chodzi o to że mój dalszy znajomy parę dni temu kupił sobie takie oto cudo...

Upiera się że jest to pierwsza sztuka w Polsce...
Widziałem go na własne oczy...wrażenie niesamowite, muszę przyznać że naprawdę mi się podoba chociaż oczywiście wolę nieco starsze Mercedesy. Co Wy o nim myślicie?
Gusta gustami, mnie się średnio podoba. Pierwszy raz jak zobaczyłem go na zdjęciu, to byłem przekonany, że jest po prostu czyjś dowcip - W220 po 20 minutach zabawy Photoshopką. Długo nie mogłem uwierzyć, że MB chce coś takiego sprzedawać. Chyba w duszy jestem bardzo "old-fashioned" jeśli chodzi o gusta motoryzacyjne - 4 drzwi = sedan = normalne proporcje, a nie spłaszczony naleśnik. Do jasnej anielki - dlaczego z każdym rokiem firmy wypuszczają coraz mniej wizualnie udanych samochodów?
Trochę offtopic - prawdopodobnie będzie mi dane pracować w redakcji pewnego poważnego magazynu tuningowego
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
i z tej okazji wpadł mi w ręce dość tęgi katalog prezentujący oferty firm związanych z przemysłem motoryzacyjnym. Z [szanowanych] firm które zajmują się Mercedesami w zasadzie już tylko 2 proponują wynalazki estetycznie akceptowalne [AMG i Brabus]. Jak zobaczyłem pakiety stylizacyjne tak renomowanych przecież firm jak Carlsson, Fab Desigh, Kleemann, a zwłaszcza Lorinser, to miałem wrażenie, że oglądam gazetkę z wiejskim tuningiem... Jakiś nowy trend? Korean-village-turpizm-styling?