MERCEDES 4 EVER pisze:
Pieprzenie- wiadomo ze auto bardziej nowoczesne to wiecej usterek
Jestem ciekaw co takiego ma, czego mój klamot nie posiada
MERCEDES 4 EVER pisze:
W przyszłym roku poszukam 320CDI w budzie 211 do tego chips na 280KM i 600-650 niutona i takie 4,4 nie ma co startować.
Z chęcią się zmierzę jak już znajdziesz - uprzedzę Cię, że u mnie już jest ponad pół roku po zmianie softu.
MERCEDES 4 EVER pisze:
WeebShut zeby wynik spalania był miarodajny to trzeba by porownywac X5 a nie 5 ktora wazy 1850KG około , jest niska i napewno nie ma koł ktore jedno samemu cięzko unieśc.
Nie wiem jakie masz koła u siebie, ale w 500 litrowym bagażniku w E39 jak jadę na wymianę mieszczę ... tylko jedno
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Aczkolwiek buda i masa samochodu na pewno ma spory wpływ na obniżenie spalania w porównaniu do SUVowych parchów

MERCEDES 4 EVER pisze:
Ten silnik to idealny kompromis pomiedzy spalaniem trasta miasto.Wiadomo ze kazdy by chciał jezdzic benzyną V8 ale niestety to wtedy w miescie obowiazuje spalanie nr 2
![[zlosnikhihi]](./images/smilies/zlosnikhihi.gif)
A na marginesie ten silnik w trasie w autach typu C czy E klasa spokojnie schodzi w okolice 6 ltr.
Powiem Ci szczerze, że denerwuje mnie ostatnio, że 3.5 litrowe gnojożery do 200 km/h nie ustepują na krok mojemu V8 i jakby nie:
- filtry cząstek
- wtryskiwacze
- gówniane paliwo
- kopcenie na czarno
- klekot
I pewnie kolejnych 100 rzeczy, to przy zakupie nastepnego zastanowiłbym się na dieslem
![[hihi]](./images/smilies/hihi.gif)