Witam serdecznie
jako, że nie ja jestem pokrzywdzony tylko moja mama, a kobieta w podeszłym wieku, więc pewnie to wykorzystali, przedstawię jej sytuacje, bo do końca nie wiem czy od razu udać się do prawnika, czy próbować pisać do nich.
4.01 2012 została podpisana umowa przedwstępna na pożyczkę, mama otrzymała ją nie kompletną, brakuje 6 ostatnich stron, jednakże potwierdzenie wpłaty ma skserowane, bo jest to wymagane u nich.
z datą 24.01. 2012 przyszło pismo, że umowa została przyjęta do realizacji i przyszło resztę papierów do wypełnienia, między czasie, mama miała zawał serca i teraz chce zrezygnować z tej argentyńskiej pożyczki

, jak się dowiedziałem, że coś takiego oni jej zaproponowali to było już za późno bo do 18.01 mogła wysłać odstąpienie od umowy tej przedwstępnej, bo tak jest w niej napisane, moje pytanie jest czy mama ma szansę jeszcze odzyskać tą wpłatę i napisać teraz wypowiedzenie tj. 14 dni od dostarczenia tego pisma, że umowa została przyjęta do realizacji??? Czy od razu do prawnika skierować sprawę.
Jak sobie poczytałem o tej całej firmie, to nie tylko moja mamę chcą w balona zrobić, ale setki innych juz zrobili
http://www.dobrapozyczkaforum.pl/viewforum.php?f=2zostawiłem tam posta, ale na razie cisza, więc i tu szukam porady