witek-sec pisze:
W paliwie mamy 50% podatków, a świnie przy korycie muszą się nażreć.
Tak jak emeryci, renciści, nauczyciele, policjanci, strażacy, lekarze. Oni też się muszą nażreć.
witek-sec pisze:
Po produktach spożywczych w lokalnych Delikatesach , widzę iż jest coraz drożej. Głupia Muszynianka podrożała ze 1,80 do 2,50 przez ostatnie 2 lata.
Ja nie kupuję wody mineralnej w butelkach. Ta w kranie jest lepsza. Taki mały offtop.
witek-sec pisze:
Tłumaczenie się rządu, iż akcyza na diesla musi być dostosowana do Unijnej , to dyrdymały - Vat w pl to 23% , Niemcy bodajże 16%.
Chyba 19%.
witek-sec pisze:
Zarobki też mogą nam "wyrównać" do Unijnych.
Proponuję zarobki 1Pl = 1 Eur, przy obecnym poziomie cen - jestem za.
Niezły pomysł na miliony bezrobotnych w Polsce.
witek-sec pisze:
Jeszcze do tego medialny kryzys rozdmuchiwany przez Polsaty i TVNy.
W TV Trwam też o tym cały czas trąbią.
Czytałem w jakimś niemieckim dzienniku opinie ekonomisty na temat Polski. Napisał: "W Polsce nie widać kryzysu bo Polakom nikt nie powiedział, że jest." A tak a propos trąbienia.
witek-sec pisze:
I zmowa pracodawców z obcinaniem pensji i straszeniem zwolnieniami.
Spisek. Ładnie. Bezduszny kapitalista ciemięży lud pracujący miast i wsi. Skądś to pamiętam.
A na poważnie. W wielu firmach płace rosną. Powtarzasz brednie opowiadane przez TVN czy inny Polsat. Poczytaj sobie raporty GUS. Nie będzie pierniczył głupot.
witek-sec pisze:
Ciekawe w jakim to pójdzie kierunku...
Też jestem ciekaw.
witek-sec pisze:
Sorry za zbitek myśli ,ale też mnie denerwuje 5,79 na dystrybutorze, a dziecko do przedszkola muszę wozić autem.
Spoko. Ja się nie obraziłem. Też mnie wkurzą cena paliw mimo, że za mój bak płacą Niemcy.
witek-sec pisze:
Seca też musiałem sprzedać , bo mi było szkoda tych 20l/100km....
Lajf.