MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 1:50 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Zakładam Stowarzyszenie "Pozew zbiorowy przeciwko przepisom państwa poslkiego".

1. Na razie będzie to stowarzyszenie nieformalne.
2. Do stowarzyszenia będą mogli przystąpić (potencjalne też) ofiary wypadków drogowych i ich rodziny
3. Założymy pozew o wypłatę odszkodowania w wysokości 1 miliona złotych (na zakup i eksploatację śmigłowca lub małego samolotu)
4. Podstawą roszczenia będzie niekorzystne dysponowanie własnym życiem podczas próby jazdy na polskich drogach
... gdzie codziennie z powodu przemęczenia kierowców ginie na drogach więcej osób niż w innych krajach
... co spowodowane jest niebezpieczną liczbą fotoradarów i kontroli drogowych policyjnych, strażomiejskich i innych
... co spowodowane jest niebezpieczną konstrukcją dróg a w szczególności:
- za wąskimi pasami ruchu
- budowanymi co kilkaset metrów wysokimi na kilka centymetrów przeszkodami na środku drogi zwanymi dla niepoznaki wysepkami
- budowanymi wzdłuż drogi wysokimi na kilka centymetrów urządzeniami do niszczenia zawieszenia i kół zwanymi oszukańczo krawężnikami
- budowanymi wzdłuż drogi stalowymi kontrukcjami potrafiącymi przeciąć każde auto jak kartkę papieru zwanymi bezczelnie barierami ochronnymi
- każdy odcinek drogi o standardowej długości powiedzmy 1 km zawierający więcej niż 3 znaki ostrzegawcze powinien być natychmiast zamknięty jako niebezpieczny
- każdy odcinek drogi z przyległym do niego chodnikiem (nie dotyczy centrów miast) powinien być natychmiast zamknięty jako niebezpieczny
- każdy odcinek drogi na którym namalowane ale źle widoczne są pasy ruchu powinien być natychmiast zamknięty jako niebezpieczny
- na drogach krajowych minimalną prędkością poruszania się powinna być prędkość 70 km/godz a pojazdy i kierowcy nie mogące sprostać temu wymaganiu powinny korzystać z dróg lokalnych, dotyczy to na przykład pojazdów nauki jazdy, które powinny uczyć się w wydzieloncyh miejscach przez które nie przechodzą drogi krajowe
- każdy kto po skończoinym dniu pracy na odcinku z ograniczoną prędkością pozostawi niezakryty znak ograniczenia prędkości powinien zapłacić grzywnę w wysokości 1 miliona złotych, dotyczy to w szczególności sobót i niedziel
- każdy kto zmniejsza płynność ruchu na drogach krajowych ... itd.
my poszkodowani, przemęczeni, kierowcy, oraz ofiary wypadków, pasażerowiem, piesi, rowerzyści, ci co uczestniczyli lub zamierzają uczestniczyć w takim wypadku spowodowanym przemęczeniem z powyższych powodów, oraz wszyscy co mieli utrudnioną komunikację szynową spowodowaną zniszczeniami w wypadkach kolejowo-drogowych lub tramwajowo-samochodowych pozywamy idiotów rządzących tym państwem o odszkodowanie spowodowane ich głupotą i debilnymi przepisami jakie ustalają w imię "naszego bezpieczeństwa"

Klubowicz
Awatar użytkownika

Jestem za i podpisuję się oboma rękoma :-)

weteran
Awatar użytkownika

wchodzę w to i podpisuję się obiema nogami co by równowaga była [zlosnik]

w108 280SE 3.5 manual oraz masa części do 108

swój chłop

Też wchodzę w toto i już myslę gdzie by tu nr. konta znależć coby 1 grosz do helikoptera dołożyc

2x lublin
mb123
c330=zetor25 -szukam dokumentacji

Z wyjątkiem nielicznych przypadków, kiedy mamy ewidentną lekkomyślność kierowcy lub innego sprawcy wypadku/kolizji, w pozostałych wypadkach zamierzam wynajmować renomowaną (bardzo drogą) firmę rzeczoznawczą, dzięki której będziemy mogli udowodnić, że główną (jedyną) przyczyną wypadku jest błędnie skonstruowane skrzyżowanie, przeszkoda niewidoczna a szkodliwa, nasi prawnicy (najdrożsi) wytoczą proces w imieniu towarzystwa ubezpieczeniowego przeciw państwowym idiotom i odszkodowanie będzie zawierać: rentę dla ofiar, honorarium dla fachowców rzeczoznawców i prawników, datek na utrzymanie stowarzyszenia.

Od środy prowadzę rozmowy z Automobilklubem Polskim, Dekrą Polska, PZU, Warta, Link4 i z kim się da, w następnych wyborach zajmiemy w sejmie wszystkie 460 miejsc, skrócimy konstytucję do jednej strony, uprościmy ustawy tak, aby żadna nie mogła się powoływać na inną, żadna nie mógł się powoływać na późniejsze rozporządzenia kogokolwiek, żadna nie mogła zawierać załączników, ustawy pisane prostym, jasnym językiem czytelnym dla średnio wykształconego człowieka.

Rozpoczynamy od uporządkowania dróg, potem ustaw, potem podatków, firmy z kapitałem zagranicznym podatek liniowy 20%, polscy podatnicy równo 10%, żadnych vatów, akcyz, drogowych i innych głupot, za sprzedane budynki urzędów, zusów i srusów naprawimy drogi i spłacimy długi.

Na każdym skrzyżowaniu, na każdym rondzie, na każdym znaku drogowym będzie podane imię, nazwisko, numer telefonu, adres domowy osoby co zaprojektowała ten element krajobrazu, żeby każdy mógł osobiście podziękować za ułatwienia w komunikacji lądowej.

W razie kolizji z winy projektanta będzie on osobiście płacił odszkodowania i renty. Będzie się mógł ubezpieczyć, ale składka dla niektórych idiotów gwałtownie będzie rosła wraz z liczbą pozwów.

Klubowicz
Awatar użytkownika

8)

Obwiesił się zegarkami jak ruski żołnierz w 1945 roku....

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 183187
Chętnie się przyłączę.
Sam projektuję oświetlenie drogowe i jak widzę ewidentną fuszerkę w wielu miejscach to mnie krew zalewa.

postmistrz
Awatar użytkownika

Ja pozostane bezpartyjny [hehe]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

ja też, stowarzyszenie jest wystarczająco dobrym pomysłem

wiarus senior
Awatar użytkownika

"zróbmy ściepe narodową i kupmy bombę atomową"

wiarus senior
Awatar użytkownika

idea słuszna , ale dowód do przeprowadzenia w sądzie wręcz karkołomny. Bez przeprowadzenia dziesiątków badań empirycznych, statystyk, ewidentnych dowodów na to, że przyczną wypadku nie była nadmierna prędkość lub niedostosowanie prędkosci do warunków panujących na drodze, tylko to co wskazałeś wyżej sąd odrzuci pozew jako niedopuszczalny. Niemniej jednak podpisuję się pod twoją ideą BODZIU

"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"

wiarus junior
Awatar użytkownika

...upał dzisiaj [hihi]

wiarus senior

Sorry za OT ale mnie najbardziej irytuje monopol w naszym kraju , wszelkie zmowy cenowe itd.
Przykładowo ubezpieczenia.
Rok temu ubezpieczałem ciągnik siodłowy ( OC ) w PZU , cena 1900 zł .
W tym roku już 4000 zł .
Zrobiłem duże oczy i wkurzyłem się , bo nie rozumiem jak można podnieść o tyle stawkę a pan próbując mnie uspokajać , powiedział ,że chcą niedługo zrobić 10000 zł za ciągnik, przecież to chore .
To zwyczajne złodziejstwo , bo nie ma żadnej alternatywy , w innej ubezpieczalni też nie jest taniej .
Przy takich podwyżkach , to nie wiem już sam jak cokolwiek zaplanować .
Stawek za fracht przecież nie ma szans podnieść ( realia ) .
To samo jest z podwyżkami za prąd , olej napędowy , drewno ...
Masakra zwyczajna i ... upał dzisiaj :)

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

postmistrz
Awatar użytkownika

Ja tam lubie monopol, nadal odczuwam lekkie skutki wczorajszego naduzycia [hehe]

A monopol, n.p. przy ubezpieczeniach, to nie jest polska specjalnosc.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 183187
Wika pisze:
Stawek za fracht przecież nie ma szans podnieść ( realia ) .

Dlaczego nie ma szans? Niech przewoźnicy się zgadają i podniosą zamiast wyrzynać się w przetargach.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00