buckswizz pisze:
Masz w ręku dowody na świadczenie przez Ciebie pracy po wygaśnięciu umowy ?
No mam przelewy tytułowane "pobory za mc luty, marzec"
Mam grafiki pisane przez właściciela dla wszystkich i na nich ja jestem ujęty.
W firmach z którymi współpracowaliśmy czyli min. Intercars sa faktury z moimi podpisami, w firmie sa listy obecności za luty i marzec,ale te listy może przerobić.W bieżącej dokumentacji stanowiska pracy sa dokumenty z moim pismem,ale to chyba słabe jako dowód.Chociaż oryginały faktur zakupu są w archiwum firmy.
Poza tym na 30 osób załogi każdy mnie widział .
Właśnie sytuacje jest kuriozalna z kilku powodów.
Facet ma swój świat, woli płacić niż się przyznać do błędu.
usiłuje ściągnąć od pracowników mienie utracone wskutek włamania, mi powiedział ,że za napad to by nie ścigał.
Kasa leżała niemal na wierzchu, mi po tym zarzucił że go nie informowałem, wcześniej odebrał większa kwotę z uśmiechem na ustach, bez słowa o braku zabezpieczeń.
Chcieli dac mi do podpisu odpowiedzialność materialną z data styczniowa na dzień po włamaniu.Odmówiłem .
Chodzi o to, że on w sumie pod żadnym względem nie ma racji i naraża sie przed jakąkolwiek instytucją na śmieszność.
Dla tych instytucji nie będzie to pierwsza sprawa z nim, każda w Sądzie Pracy przegrał, mobbing i inne.
Ale mi głównie chodzi o to , jak podejść do tematu.
Czy od razu składać do Sądu Pracy pozew, tylko czy mam podstawę do tego ,żeby twierdzić że ta praca była jednak taka jak do umowy o prace, i że powinien mi opłacić zus .
I to czy mam z nim słac pisemka, że odmawiam spłacenia szkody z włamania, czy olać go i czekać na kolejne pisma az na końcu zapewne z sądu.
Mam czas na łażenie po sądach, ale czy jest sens?
W piśmie stoi, że z tego co mi się zdaje mogę wrócić do pracy pod warunkiem tej umowu na 2900 i zwrotu 800(jak to ujął, żebym sobie zapamiętał ).
Czy napisać mu,że ja zapominam o zaległych zusach, on daje mi spokój z tą kasa i wracam na stanowisko z normalną umowa o pracę.Wróciłbym heheheh
To było by chyba zbyt bezczelne, ale z drugiej strony facet nie żałuje sobie wiec?