laudan pisze:
2 czesciowe radia nie zagraja bez tunera, co wiecej sa one zamienne tylko w obrebie tych samych modeli, w M2000 bylo ich 2 rodzaje i nie sa zamienne pomiedzy soba.
A nie jest jeszcze przy okazji tak, że obie części są kodowane? Tzn kod wpisany w decka musi być zgodny z częścią bagażnikową? Pytam, bo nie wiem - nigdy nie udało mi się dozbierać na tyle elementów, żeby zrobić testy. Miałem parę elementów, ale zawsze czegoś brakowało; chciałem uruchomić BE860 - wiadomo, CD. Poza pasującymi częściami trzeba jeszcze pamiętać o kablach itd. Bez sensu. To wszystko generuje koszty - stąd ciągle te same radia Allegro, tyle że za każdym razem z wyższą ceną

. Zresztą, ja swoje też rozsprzedałem w częściach.
Moim zdaniem nie warto się w ogóle zabierać za próby uruchomienia zestawu dwuczęściowego, nie mając kompletu na starcie. Po pierwsze trudności ze znalezieniem potrzebnych elementów, po 2 - koszty, po 3 żadna to atrakcja, bądźmy szczerzy. Za mniejsze pieniądze można mieć dużo ciekawszych odbiorników. A jak ma być koniecznie Becker w tej stylistyce i z tego okresu, to są stosunkowo łatwo dostępne radia jednoczęściowe, praktycznie identyczne - np Mexico BE794 (mam i jest świetny) czy BE1420.