MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 31, 2025 3:07 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

...wyszedłem z domu chwilę wcześniej, żeby nagrzać w samochodzie który stał przed domem przy drodze,
po paru minutach dzwonek do drzwi, że pewni państwo mają problem ściągnęło ich i bokiem oparli swoje autko o moje 124.
Na szczęście listwa w listwę i obyło się bez rys, pomogłem im odepchnąć samochód i ruszam w drogę, ustępując pierwszeństwa przykopałem się lekko i musiałem użyć podręcznej saperki aby pomóc tylnim kołom, bo nie było nikogo, kto mógłby lekko pchnąc, wszyscy na siłę się przeciskali obok, jeden nie dał rady i dziób w zaspie, ooo i teraz problem, kto mu pomoże...
... więc pomogłem, wypchaliśmy go i dopiero w ramach wdzięczności on pomógł mi.
Po zaparkowaniu na mieście, przemierzając z żoną z kapcia ulice w końcowych zakupach wigilijnych napotkałem kilka osób usiłujących wydostać się pojazdami ze śniegu z pokrywą lodową po wczorajszym deszczu.
Patrzyłem na tych ludzi jak nie mogą sobie poradzić, wokół przechodnie, sporo ludzi, NIKT NIE POMÓGŁ, tylko jeden Pan pomógł mi wypchnąć mężczyznę w Escorcie, ja jeszcze wypychałem Corsę, Focusa i Scenica, wszystko przednionapędowce, dobre zimówki a i tak bezskuteczne bez pomocy.
Najlepszy był jeden pan w peugeocie, który ze zniecierpliwieniem czekał w samochodzie na miejsce na parkingu po tym focusie.
Totalna znieczulica... i to na jakim małym odcinku drogi a co dzieje się dookoła w całym mieście i kraju, przykre trochę,
Rzadko kiedy się rozpisuję na takie tematy i wtrącam w dyskusję ale to co się dzieje to...szkoda słów.

kombatant
Awatar użytkownika

Eee tam, mnie ostatnio miła panienka próbowała popchnąć jak na lodzie nie umiałem podjechać pod skrzyżowanie 8) Za to mili panowie w autach za mną woleli grzać dupy w autach i trąbić [zlosnik]

wiarus junior
Awatar użytkownika

:) ... no mnie w sumie też miła panienka chciała pomóc :) hehe

swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 5288954
Ja pomagam tylko tym, co "potrafią jeździć". Jak toś stoi i kręci w miejscu skręconymi na maksa kołami i wciśniętym pedałem gazu, to uważam swój wysiłek za bezsensowny. Syzyf śmiałby mi się w twarz... Jak się nie umie to niech się nie jeździ, co z tego, że tu pomogę jak za kilka metrów sytuacja się powtórzy... ;)

W123 240D '80 - w rękach dziadka
C124 320CE '92 - Viola
Suzuki GSX 750 F '97 - Zuzia

weteran
Awatar użytkownika

Wojkek pisze:
Ja pomagam tylko tym, co "potrafią jeździć".

mnie powalił na kolana pierwszy atak zimy w tym roku, jadę przez Wrocław zjeżdżam z górki z drugiej strony leci 124 czarne na rejestracjach dw w środku jakiś facet (totalna pipa [zlosnik] ) z zimówkami założonymi na przodzie :o jak to zobaczyłem to mało się nie popłakałem ze śmiechu, no i ten zdolny oto pan pod tą górkę nie podjechał i zablokował drogę na odcinku 3 km <LOL> komentarze na CB bezcenne a jego zdziwiona mina że na zimówkach nie może podjechać jeszcze lepsza, temu panu nikt nie pomógł. Takiego trzeba natychmiast uśpić bo po co ma tlen zabierać [zlosnik]

w108 280SE 3.5 manual oraz masa części do 108

wiarus junior
Awatar użytkownika

Nauczyłem się liczyć na siebie więc w okresie zimowym wożę ze sobą woreczki z piaskiem i saperkę. Raz, że dociąża mi tył a dwa, że przydaje się do podsypania pod koła.
Własnie dziś skończył mi się piasek i ani razu nie posłużył pod mój samochód.
Jako, że zdrowie nie pozwala mi na wypychanie samochodów, mogłem pomóc użyczając piasku i saperki. Mi raz pomogła saperka ale to tak bardziej profilaktycznie bo po zaparkowaniu rozbiłem nią muldę, ktorą przejechałem abym późnej nie miał problemów przy wyjeżdżaniu.
Kiedyś, ojciec nauczył mnie, aby przy parkowaniu w śniegu rozjeżdżać sobie miejsce do późniejszego wyjazdu. Przód-tył, przód-tył. Tak aby zostawić sobie dobry wyjazd.

swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 5288954
PanKot pisze:
Kiedyś, ojciec nauczył mnie, aby przy parkowaniu w śniegu rozjeżdżać sobie miejsce do późniejszego wyjazdu. Przód-tył, przód-tył

Też tak robię i obserwuję te zdziwione miny dookoła. W nocy jak dopada śniegu to ja wyjeżdżam a inni latają i pożyczają saperki... :D

W123 240D '80 - w rękach dziadka
C124 320CE '92 - Viola
Suzuki GSX 750 F '97 - Zuzia

wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 8874486
Przy tylnym napędzie i benzynowym silniku polecam instalację LPG. [zlosnikok] Przy pełnym zbiorniku rozkład masy pojazdu jest naprawdę rozsądny. :lol: Ostatnio wyciągałem auto 4x4. Oczywiście kierowca należał do tych debili, którzy nie mają pojęcia jak się "odkopywać". :roll: Pedał w podłogę i koła na maxa skręcone... :roll: No ale nie dało się nie pomóc. Cenię sobie każdą formę aktywności fizycznej. :lol:

w123 300D '76 Wgl co tu robi diesel?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00