Cześć
Informacje na temat Golfa …
Samochód przeze mnie kupiony w grudniu 2008 roku, z myślą o mojej byłej już dziewczynie.
Karman pochodzi z 1989 roku, do 2005 roku jeździł w jednych rękach w Szwajcarii, po sprowadzeniu do Polski był prezentem dla córki jednego zamożnego gościa z Lublina.
Samochód do 2005 roku był serwisowany w ASO a potem na bieżąco w warsztacie nie autoryzowanym
Kupiłem Golfa po minimalnej stłuczce – zbite szkło, opuszczony zderzak, skrzywiony błotnik na wysokości ok. 5 cm od lampy. Zdjęcia do wglądu- nie ma mowy o uszkodzonej podłużnicy czy nawet pasie przednim – oczywiście samochód jest już naprawiony.
Zawieszenie rewelacyjne – mimo że to GOLF to w zawieszeniu zero luzów, stuków itp.
Silnikowo również super – najbardziej udana jednostka (90 hp) – nie bierze oleju, nie ma wycieków i b.równo pracuje,
Skrzynia – lekkie zgrzyty trójki
Blacha - bez rdzy
Przy ostatnim serwisie wymieniono na nowe oryginalne tłumiki, jest po wymianie klocków i tarcz.
Przypadłości Cabrio-
dach jest, co rzadko spotykane oryginalny, nie cieknie i posiada ogrzewaną tylną szybę – składany ręcznie + oryginalny pokrowiec.
Z racji że samochód nie był nigdy uderzony karoseria jest sztywna, małe czasem trzaski plastików co jest normalne występują.
Dach nie cieknie.
Wnętrze –
Kubełki bez dziur, czuć stelaż co jest normalne w GTI, tapicerka nie poniszczona, oryginalne radio blaupunkta, nic nie jest pourywane ani poprzecierane, nie ma zapachu stęchlizny itp.
Golf posiada w oryginale pakiet GTi, - kubły , komputer pokładowy MFA, gałkę od GTi, sportowe zawieszenie i wiele innych.
Jak to Golf - nie ma wspomagania i kierownica dosyć ciężko chodzi – to samo linkowe sprzęgło – nie jest to żadne niedomaganie – po prostu Karmany tak mają – kto jeździł ten wie.
Cena 7.5 tyś z Alu i 7 bez Alu .
Proszę pamiętać przy tym że auta widoczne na allegro z wachlarzem cen przedstawiają też wachlarz stanów – za dobrego Karmana niestety trzeba wydać trochę grosza – moja cena jest to środek ze względu na chęć zakupu innego auta – a Golf pod każdym względem przedstawia wysoki poziom – i nie jest to tylko moje zdanie ale osób które posiadają podobne kabrio.
Pozdrawiam
W razie pytań proszę pisać.