Cześć,
mam pytanie o żarówki ksenonowe. Mam takie w swoim aucie ale nie świecą jednakowo. Jedne już wymieniłem bo w prawym reflektorze kolor był bardziej różowy niż biały. To swiadczy o zużyciu żarówki.
Jakis czas temu zadzwoniłem do serwisu żeby mi sprowadzili na wymiane bo samemu niestety nie rozbiorę reflektora.
Podali fajną cenę z oryginał VW. Sztuka 700 zł przy czym wymienia się od razu dwie czyli 1400 zł w plecy plus montaż
Na szczęscie to serwis nie autoryzowany i mogli mi sprowadzić bez znaczka VW za 350 zł.
Ale to nadal drogo.
Sparwdziłem na allegro ceny od 50 zł do max 200 zł.
Te po 50 to chińszczyzna. Za 100 -150 zł można kupić Philips, Osram lub GE.
Gdzie robione to nie wiem może też w chinach ale przynajmniej z kontrolą jakości.
Zadzwoniłem więc do serwisu że dziekuje za żarówki po 350 zł i mowię że mam za 150. Gość był na tyle uczciwy że powiedział ze on do swojego samochodu też kupił poza serwisem i podał m nawet namiary na sklep w Warszawie. Ul.Bartycka 10.
Numery zaczynaja się od Wisły więc trzeba kawałek podjechać w jej kierunku.
To jest po lewej stronie tuz przed zakretem z droga z pierwszeństwem przejazdu (trzeba uważać).
Mają wszelkie żarówki i wycieraczki.
Kupiłem wiec zarówki philipsa z pisemną gwarancją. Podobno robione w Wilekiej Brytani.
Niestety te żarówki równiez nie świecą jednakowo. Tzn światło z tego reflektora gdzie była zepsuta żarówka świeci słabiej bardziej żóltym (porównywalnie) światłem. Poza tym nie zawsze startuje i musze właczać po pare razy a to na żwywotnośc ma raczej zgubny wpływ.
Stawiam na ten starter/sterownik do żarówek. Może on daje za mało prądu na starcie i potem podczas pracy?
Pozdrawiam
Futrzak