MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 2:21 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nowy front: http://moto.onet.pl/1576362,1,30-polski ... tml?node=8

gdyby weszło, to ciekawe ile mielibyśmy już podatków od tego samego - jazdy i czy można skarzyć wielokrotne opodatkowanie tego samego.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 4094058
Już mi powoli zwisać to wszystko zaczyna [zlosnik] ...
Chcą mnie okradać to nie będą mieli takiej możliwości i już ..
Mimo iż jestem patriotą to nikt mnie nie zmusi do płacenia podatków nawet od płacenia podatku od podatku .. Albo po prostu stąd zniknę albo podłoże dobrą bombę ..

Cadillac DeVille Lowrider
Chevy '64 Impala SS Lowrider
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Po lekturze tego artykułu ma sie wrażenie, że według władzy Polacy chcą zrobić politykom i rządowi na złość, posiadając starsze samochody: zapominając jakie są tego rzeczywiste przyczyny, pewnie znów lobby samochodowe naciska.... bo samochody "bez zderzaków" słabo się sprzedają . <br>Dodano po 4 minutach.:<br> Dla mnie sprawa jest oczywista:jeżeli samochód przechodzi przegląd techniczny a właściciel ma ochotę jeżdzić starszym modelem to jego brocha i Państwu wara od jego auta!!! <br>Dodano po 24 sekundach.:<br> :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Jak to jest że każdy przesadzony artykuł powoduje tutaj takie reakcje? Przecież dziennikarzowi chodzi tylko o wzbudzenie sensacji...

Cytuj:
Dla mnie sprawa jest oczywista:jeżeli samochód przechodzi przegląd techniczny a właściciel ma ochotę jeżdzić starszym modelem to jego brocha i Państwu wara od jego auta!!!

A czy ktoś sugeruje że będzie inaczej? Przecież Ci nie każą zezłomować auta. Jest też ustawa o ochronie zabytków itp.

Czy Wy wszyscy tak się boicie naszych polityków i ich pomysłów? Boicie się swojego państwa? Zachowujecie się jakbyśmy żyli w jakimś totalitaryzmie ;)

WSR pisze:
gdyby weszło

No właśnie, już różne rzeczy były opisywane w mediach...

Z ekologią to trochę przesadzają bo wiadomo że większość pomysłów na chronienie naszej planety to niestety działanie na korzyść pomysłodawców. Ktoś zawsze zarabia na kolejnych pomysłach. Czasami warto się zastanowić ile energii marnowane jest na tworzenie nowych ekologicznych technologii. W końcu wyjdzie na to że dla planety lepsze będzie jak będziemy jeździć swoimi autami 50 lat bo nie będą się zużywały no i nie trzeba będzie kombinować z ich utylizacją.

W końcu oddając auto na złom w pewnym sensie produkujemy śmieci. Idąc dalej tym tropem wymieniając cokolwiek co działa na coś nowszego generujemy całą masę odpadów...

Żadna nowa technologia nie zastąpi nam tego co już znamy. Warto natomiast sadzić lasy, przypominać ludziom o rowerach, modernizować kolej i organizować sprawną komunikację miejską. Wtedy przynajmniej w miastach nie będzie śmierdziało.

ex: W123 D30 '83, W126 E28 '83, S123 E23 '85, W201 E23 '92

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

voytas pisze:
Zachowujecie się jakbyśmy żyli w jakimś totalitaryzmie

Oj zdziwiłbyś się... Wczoraj na moich oczach panowie policjanci przeszukiwali (!) moich dwóch kolegów tylko za to, że siedzieli sobie na ławce. Nie pili piwa, nie darli mordy, nie wyglądali podejrzanie. To nie jest objaw totalitaryzmu?

Oczywistą sprawą jest, że jeśli jeżdżę starym autem, to albo mi się takie akurat podoba, albo mi się nie podoba ale nie stać mnie na nowe. W jednym i w drugim przypadku powinni się ode mnie odczepić bo nie ich sprawa, a już na pewno nie powinno się wymyślać jakiś śmiesznych podatków. Gdzie my mamy niby rodzimy przemysł samochodowy w Polsce, żeby trzeba było go promować? Niemcom opla mam promować?

Załóżmy, że mamy dajmy na to fabrykę żyrandoli i słabo mi idzie. Czemu politycy nie wymyślą podatku od starych żyrandoli i nie każą kupować ludziom nowych? Chyba powinna być jakaś wolność gospodarcza... Jak ktoś nie umie mnie przekonać, że jego nowe auto jest lepsze od mojego starego to ma pecha i nie widzę powodu, żeby miał tu interweniować rząd. Popierdzielone państwo i tyle. Mam nadzieję, że kiedyś starczy mi odwagi żeby uciec z tej nawiedzonej unii za ocean, gdzie może nie jest idealnie ale pod wieloma względami jest jeszcze normalnie...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00